Re: spolupracujici osoba
>zdravim vsechny,
>blizi se nam konec roku a taktez i konec meho prvniho
>danoveho obdobi, co vlastnim zivnostensky list na
>prividelek pri soustavnem studiu.
>Letos jsem mel jednu vetsi zakazku a tudiz jsem se
>dostal se ziskem pres 40000 a asi budu muset platit
>pristi rok zalohy na zdrav a soc. pojisteni, o dani z
>prijmu ani nemluve.
>Dozvedel jsem se, ze existuje neco jako spolupracujici
>osoba. mam bratra, Mohu jako spolupracujici osobu
>prijmout? Co vsechno toto obnasi a jake to ma
>vyhody/nevyhody, kolik mi snizi zaklad dane a tim i zaklad pro
>zalohy na zsp?
> Jako studující nebudete s tímto příjmem platit zřejmě žádnou daň( nezdaněná částka 38040 za rok a odpočet na studenta 950 x počet měsíců studia)
>Nemusí to být výhodné pro bratra, pokud má zaměstnavatele,musel by si podávat přiznání k dani s částí Vašich příjmů a výdajů, které se musí dělit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 10. 2005 21:59
zdravim vsechny,
blizi se nam konec roku a taktez i konec meho prvniho danoveho obdobi, co vlastnim zivnostensky list na prividelek pri soustavnem studiu.
Letos jsem mel jednu vetsi zakazku a tudiz jsem se dostal se ziskem pres 40000 a asi budu muset platit pristi rok zalohy na zdrav a soc. pojisteni, o dani z prijmu ani nemluve.
Dozvedel jsem se, ze existuje neco jako spolupracujici osoba. mam bratra, Mohu jako spolupracujici osobu prijmout? Co vsechno toto obnasi a jake to ma vyhody/nevyhody, kolik mi snizi zaklad dane a tim i zaklad pro zalohy na zsp?