Re: Prošvihla jsem to?
No ja nevim, ale kdyz je vetsina prijmu dle 51 tak i vetsina vydaju se neuplatni na dph , a pak ten doplatek bude velky na konci roku jestlize vsechno nyni uplatnujete plne.
Samozrejme, ze zalezi co dela za dalsi podnikani a zda se tam ty odpocty nedaji uplatnit.
Ja ma dle 51 take, ale plne , takze neodecitame na dph nic.
Prevzal jsem to po minule firme a ty to delali stejne.
Ja bych tam ten koeficient nejaky dal (alespon odhad) , protoze na konci roku se z toho doplatku zblazni.
Je to asi take pojistovak, nebo neco podobneho?
Ve vysi koeficientu nedovedu poradit (nepotreboval jsem to zatim), snad se ozve nekdo znalejsi z praxe.
Re: Prošvihla jsem to?
----------------------------------
To jsem právě udělala, ale FÚ mi to opravil na jedničku a stanovil výměr nic nekrátit. Bojovala jsem za ten svůj koeficient jako lev, ale zadupali mě do země :-)
-----------------------------
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 10. 2005 23:16
Podnikatel má většinu příjmů osvobozených podle §51. V letošním roce poprvé, takže FÚ nechce žádný koeficient. Z výdajů k těmto příjmům uplatňujeme tudíž celé DPH, o kterém vím, že se bude na konci roku po přepočtu stejně celé vracet. Neměla jsem raději dávat ty výdaje bez uplatnění DPH rovnou? Ten pán bude v šoku, až bude mět zaplatit najednou celou tu částku.