Re: DPH a služba na Slovensku
Teď vidíte, že řešit se musí všechno.
Obzvláště u služeb je místo plnění - tedy místo zdanění velmi různorodé.
Ve Vašem případě ale nevím, jestli se jedná ze strany slov. firmy o pronájem nebyt. prostor, který je osvobozen, tudíž byste v ČR nepřidaňovala, ale může jít také o nájem movité věci (npř. přenosný WC) - potom byste podle §10, odst.6f) - viz dále §15,odst.1) = museli samovyměřit na vstupu i výstupu - ř. daň. přiznání viz odpověď výše. Daňový doklad musí mít v tomto případě všechny náležitosti dle §31, aby byl nárok i na odpočet
Zkuste si na Slovensku vyjasnit, jak u nich chápou tento pronájem, správně by měli na fa uvést, zda máte povinnost v ČR dodanit(viz§31,odst.k) a pro Vás by to tedy bylo jasnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 10. 2005 8:12
V rámci dodávky českému investorovi jsme pracovali na zakázce na slovensku, tam jsme si také pronajali WC, došla mi faktura od pronájmu. Základ 5.000,- DPH 0% tudíž celková cena 5.000,-. prosím jak tuto službu správně zaúčtovat z hlediska DPH? příp. kam s ní do přiznání... ...podotýkám že místo plnění bylo na slovensku... ...DPH a služby v EU jsem zatím nepotřebovala a vím že jiní to mají v malíčku, prosím poraďte mi Děkuji