Re: Zařazení majetku
A za jakou cenu ?...když nebude daňový doklad ?...ten může být vystaven až do 15 dnů od uskutečnění plnění...tedy až v dalším měsíci...a cena se může i lišit od ceny např. ze smlouvy...mohu být nějaké další vedlejší náklady...mohu si teda zařadit majetek v jednom měsíci na základě nějakého zatímního účtování a případně v dalším měsíci částku opravit ?
Já vždycky čekám na konečnou fakturu...
§7/11 vyhlášky 500/2002 Sb.
když je jedná o pořízení majetku, tak k tomu existují smlouvy, objednávky, cenová ujednání. Nepamatuji se, že bych někdy měla konečnou fakturu s nějakým velkým zpožděním.
Děkuji za info / potvrzení toho co jsem našla, zařazuji vždy až na základě konečné faktury a případných dalších nákladů spojených s pořízením.
Jedná se mi o to, že, na základě smlouvy nám firma zaplatila zálohu-40 %, my jim vystavili daň. dokl. k přijaté záloze, dodali výrobek a než jsme vystavili konečnou faktur, tak firma skončila v konkursu, to jsou 2 roky a nyní jsme zjistili, že oni si ten stroj zřejmě zařadili a prodali (v době kdy byli v konkursu), ačkoliv byl náš.... (píšu zjednodušeně, ve skutečnosti je to mnohem složitější) jen jsem potřebovala potvrdit zařazování majetku a pátrám jestli je možné, aby si takto stroj zařadili (na základě čeho) a prodali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 6. 2017 8:04
Dobrý den, prosím, mám takový dotaz, ohledně zařazení majetku, píše se někde v zákoně, že pro zařazení DHM musí být konečná faktura-daňový doklad? V zákoně o účetnictví jsem našla, že se jedná o pořizovací ceny a pak že je rozdíl u pořízení majetku koupí, vlastní činností a tp... Mě je to jasné, ale potřebovala bych vědět jestli se někde píše vyloženě o "daňovém dokladu"?
Děkuji za pomoc