Re: výplatní lístek
Paní Jasná, když budu vycházet z právních výkladů týkajících se potvrzení o zaměstnání, kde je v zákoníku práce rovněž uvedeno " je povinen vydat" , že nestačí aby bylo přípraveno k předání, ale zaměstnavatel musí zaslat - tak bych tento pojem vztahovala i na výplatní lístek. Tudíž bych vycházela z toho, že zaměstnavatel je stejně jako potvrzení o zaměstnání, výplatní lístek povinen zaslat. Ale poslala bych mu to na doručenku výhradně do vlastních rukou.
Re: výplatní lístek- prosíme p. VH
Je mi to jasné, taky máme pár takových zaměstnanců. Tak třeba se ještě vyjádří třeba p. VH s tím, že se mýlím.
Děkuji za vysvětlení, jen ještě nerozumím tomu proč byste poslala obyčejnou poštou. Protože z hlediska dokazování mi to přijde stejné, jako kdybych neposlala vůbec a jen tvrdila,že jsem poslala. Myslela jsem, že když už to tedy musím posílat, tak tedy tak, abych měla něco v ruce.
Lze v tomto případě využít NOZ
§ 573 Domněnka doby dojití
Má se za to, že došlá zásilka odeslaná s využitím provozovatele poštovních služeb došla třetí pracovní den po odeslání, byla-li však odeslána na adresu v jiném státu, pak patnáctý pracovní den po odeslání.
?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 6. 2017 8:59
Dobrý den, mám problematického zaměstnance, který stále něco vymýšlí, vůči všemu má připomínky. Momentálně je na dlouhodobé nemocenské, má vycházky od 12,00 do 18,00. Přesto, že bydlí pár kroků od firmy, písemně nás vyzval, abychom mu výplatní lístky zasílali poštou. V § 143 ZP se píše : (5) Při měsíčním vyúčtování mzdy nebo platu je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci písemný doklad obsahující údaje o jednotlivých složkách mzdy. Co znamená slovo vydat? Že musíme zaslat poštou nebo vydat zaměstnanci když si na mzdovou účtárnu pro výplatní lístek přijde? Děkuji moc za radu, někdy z těch zaměstnanců šílím :-(