Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 6. 2017 12:33
Dobrý den, prosím zkušenější o radu. Ve mzdách jsem ještě začátečník.
Paní u nás pracovala a pak odešla na MD, RD. Nyní ji RD končí a její místo bylo zrušeno. Dostane výpověď z důvodu nadbytečnosti a bude jí vyplaceno odstupné. Jak je to prosím Vás s prohlášením k dani? Na začátku roku jej u nás nepodepisovala - nebylo proč a vím, že měla nějaké krátkodobé brigády a měla podepsáno jinde.
Může podepsat v červenci na červenec (kdy dostane tu výpověď s odstupným) u nás?
Pak mám ještě případ paní s velmi dlouhou nemocí - marodí od 2015. Na rok 2017 jsem ji prohlášení podepsat nedávala. Kdyby se uzdravila a vrátila do práce (doufám, že tomu tak bude). Můžu jí dát prohlášení podepsat nebo jej musí podepsat až dodatečně? Např. nemoc bude ukončena 30.6. a paní od července nastoupí zpět. Můžu jí dát podepsat prohlášení v červenci?
Dál máme několikrát do roka studenty na DPP (většinou jde o děti zaměstnanců, kteří si přivydělávají v době prázdnin). Prohlášení předkládám při každé nové DPP. Na 1. straně je tedy třeba 3 x ve všech okýnkách 2017 uplatňuji a na 2. stránce na zdaňovací období 6/2017 2.6.217 podpis, 9/2017 3.9.2017. Je to tak?
Omlouvám se za hloupý dotaz a děkuji za případné rady.