Re: Personální složka zaměstnance
prosím můžete dát odkaz, kde ho najdeme ? díky moc
GDPR
Přečtete si i 10 mýtů o GFPR:
"2. Označování obecného nařízení za revoluci v právech subjektu údajů a v povinnostech správců
Označování obecného nařízení jako právního aktu EU spouštějícího revoluci mělo svůj smysl v době jeho přípravy a oficiálního projednávání, jež započalo v roce 2012 a skončilo v roce 2016. Silné výrazy upoutávaly pozornost a do určité míry zpřehledňovaly objemný text. Po skončení vyjednávání je na místě zůstat v mezích přijaté úpravy a používat přiměřené hodnotící výrazy, a to i tam, kde původní cíle byly ambicióznější.
Skutečnost je taková, že jedním ze základních znaků ochrany osobních údajů podle obecného nařízení je kontinuita - nařízení navazuje ve sledovaných cílech a obsahových zásadách zpracování a ochrany osobních údajů na směrnici 95/46/ES a sleduje překonání stávající roztříštěnosti v provádění ochrany osobních údajů v Unii soudržným a jednotným uplatňováním pravidel ochrany osobních údajů."
Takže nepodceňovat, ale když hrozí pokuty až 20 mil. EUR, tak je dobré o tom alespoň vědět.
Hodně záleží na tom, jaká jste organizace. Běžná výrobní či obchodní organizace to asi zvládne. Vydá směrnici, kterou bude vyhodnocovat a dodržovat.
Pojišťovny, banky, zdravotnictví atd., tam je to o něčem jiném.
Pevné nervy.
Hezký den!
Re: GDPR
>>
>>>>>přípravy a oficiálního projednávání, jež započalo v
>>roce
>>2012 a skončilo v roce 2016. Silné výrazy upoutávaly
>>pozornost a do určité míry zpřehledňovaly objemný
>>text. Po
>>skončení vyjednávání je na místě zůstat v mezích
>>přijaté úpravy a používat přiměřené hodnotící výrazy,
>>a to
>>i tam, kde původní cíle byly ambicióznější.
>>
>>Skutečnost je taková, že jedním ze základních znaků
>>ochrany osobních údajů podle obecného nařízení je
>>kontinuita - nařízení navazuje ve sledovaných cílech
>>a
>>obsahových zásadách zpracování a ochrany osobních
>>údajů na
>>směrnici 95/46/ES a sleduje překonání stávající
>>roztříštěnosti v provádění ochrany osobních údajů v
>>Unii
>>soudržným a jednotným uplatňováním pravidel ochrany
>>osobních údajů."
>>
>>Takže nepodceňovat, ale když hrozí pokuty až 20 mil.
>>EUR, tak je dobré o tom alespoň vědět.
>>
>>Hodně záleží na tom, jaká jste organizace. Běžná
>>výrobní či obchodní organizace to asi zvládne. Vydá
>>směrnici, kterou bude vyhodnocovat a dodržovat.
>>
>>Pojišťovny, banky, zdravotnictví atd., tam je to o
>>něčem jiném.
>>
>>Pevné nervy.
>>
>>Hezký den!
>
>Při čtení se předpisu 2016/679 se doporučuje zpočátku
>vynechat prvních 173 bodů a začít tím podstatným. :-)
>V čl. 7 odst. 4 je např. nutnost mít souhlas ze
>zpracování OÚ vždy zvlášť - asi nemusí být samostatný papír
>ale samostatný podpis ano.
No, ani se mi to nechce číst, protože mám dojem, že téměř tomu vůbec nerozumím. Uvítala bych pár bodů, které je nutné u normální firmy plnit, bez té omáčky. Přijde mi postavené na hlavu, aby to desítky lidí studovaly a pak stejně ve finále nikdo pořádně neví, CO se vlastně má změnit a jak to má vypadat. Takže nějaká kuchařka by se fakt hodila. Kdybyste ji někdo někde objevil, tak , prosím, dejte odkaz. Hezký den všem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 6. 2017 6:00
Dobrý den,
mohu se zeptat pro inspiraci, jak máte vedeny personální složky zam-ců? Co všechno tam máte a máte to v šanonech nebo jinak? Přebrala jsem personální agendu a mám nějakou svou představu, jak ji reorganizovat, ale ráda si nechám poradit.
Děkuji