Re: dovolená - harmonogram
V nerovnoměrně rozvržené pracovní době se nejdříve přepočte celoroční nárok dnů dovolené (počet plánovaných směn krát roční počet týdnů dovolené děleno průměrný počet týdnů v roce), to doufám máte. Zaměstnanec si pak vybírá dovolenou ve svých pracovních dnech. Dovolená v jeho pracovní den = 1 den dovolené. Každý den takto vybrané dovolené se pak proplatí tolika hodinami, kolik měla činit směna. Takže jestli jsem Vás pochopila správně, děláte to dobře. 1 den dovolené např. ve středu = 11 hodin, 1 den dovolené v neděli = 8 h (nebo 7,5, proplácí se čistý pracovní čas, bez přestávky).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 10. 2005 10:13
Pracovník pracuje v harmonogramu ve 12-ti hodinových směnách (11 prac.hodin), pouze v neděli pracuje v 8 hod. směně. teď přišel s tím, že pokud si vezme v neděli dovolenou, tak mu vlastně zbývají 3 hod. dovolené do 11 hod.Já počítám braný den tzn. proplácím 11 hod normálně a 7,5 v neděli a beru to vždy jako 1 den dovolené. Dělám to správně?