Re: mezinárodní přeprava
Uvádí se do Souhrnného hlášení s kodem plnění 3 a na DPH je to v ř. 21. Spíše bych to nazvala osvobozené od daně, kdy daň přizná ve své zemi.
Děkuji moc. Já v tomhle nemám praxi, tahle doprava se mi objeví v účetnictví jednou za 5 let. Když jsem to tak zadala jak jste napsala, mám ve faktuře větu "Daň odvede zákazník", je-li osobou povinnou přiznat daň osoba, pro kterou je plnění uskutečněno. Může to tak být? Hezký den.
dobrý den,
jednoduché vodítko je.. odkud máte DIC objednatele tam se odvádí dan... a je jedno kde nakládáte a kde vykládáte...rozhodujícící je u této služby DIC.. např. objednavatek SK, a já CZ, 1/nakládka D vykládka CZ stále je odvod daně v SK; 2/ nakládka CZ vykládka CZ dan je v SK 3/ nakládka SK vykládka SK ..dan v SK... a protože já jsem plátce CZ objednatel SK odvádí dan SK jedná se opřenesenou dan povinnost..a já mám v přiznání na ř. 21 v CZ, samozřejmě k ř. 21 váže souhrnné hlášení
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
22. 6. 2017 11:40
Dobrý den, jen se chci prosím Vás ujistit, jestli vystavuji faktury správně. Nedělám to často, proto se chci jen ujistit. Zadavatel dopravy je SK-plátce, místo nakládky CZ, místo vykládky Rumunsko. Cena za dopravu je 300 Eur, budu fakturovat 300 Eur+DPH 21%. Dále zadavatel dopravy je CZ-plátce, místo nakládky CZ, místo vykládky Rumunsko, cena za dopravu je 550 Eur, budu rovněž fakturovat 550 Eur + DPH21%. Je to tak správně? Děkuji moc. Hezký den...