Re: Dodatek k pracovní smlouvě - dotace
V dotazu píši, že se nejedná o změnu sjednaných pracovních podmínek, ale jedná se o doplnění pracovní smlouvy informacemi, že pracovník souhlasí s přidělením na projekt č.XX v období od tehdy do tehdy a že byl seznámen s tím, že jeho mzda bude spolufinancována z prostředků EU. Nemění se ani pozice pracovníka, ani místo výkonu práce, ani výše mzdy. Navíc by tento dokument měl být jen na dobu určitou, a to do konce realizace daného projektu, přičemž pracovní smlouva je ale například na dobu neurčitou.
Nejsem právník, neuvědomila jsem si, že slovíčkaření může znamenat také jiný význam. Pokud víte odpověď a chcete poradit, tak Vám budu velmi vděčná, pokud ne, nic se neděje. Vše, co k danému dotazu vím, jsem tady napsala. Víc informací nemám, proto jsem tady vznesla dotaz.
Ano, rozumím. V prvním dotaze jsem již napsala všechny informace, které mám a napsala jsem je tak, jak jsou napsány v metodikách a podkladech od MPO.
Děkuji Vám všem za odpovědi. Nicméně jsem se již obrátila na firemního právníka. Hezký den přeji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 6. 2017 8:33
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost, jakým způsobem napsat dodatek k pracovní smlouvě, či nějaký právní dokument v souladu se zákoníkem práce, který vyžaduje Ministerstvo průmyslu a obchodu v rámci dotačních programů (konkrét. "Aplikace"). V daném dokumentu by měla být obsažena informace, že pracovník byl přidělen na projekt + název projektu, datum, místo realizace a že byl seznámen s tím, že jeho mzda byla spolufinancována z prostředků EU. Nejedná se o změnu pracovní smlouvy, pouze o doplnění pracovní smlouvy, protože jsme začali realizovat výzkum a vývoj v rámci dotačního projektu. Máte někdo vzor nebo zkušenost, jak by měl konkrétně tento dokument vypadat? Jak má být nazván (přímo dodatek, nebo dohoda, atd.)? Moc děkuji za odpověď.