Re: DIČ
**
Podle §73 máte nárok na odpočet na základě daň.dokladu a v §35 máte uvedeny náležitosti, které DD při pořízení zboží z EU musí mít.
Pokud tedy nebude na DD Vaše DIČ, nemáte nárok na odpočet (myslím tím, pokud budete samovyměřovat na výstupu, nemůžete současně na vstupu).
Ale nechci Vám radit: v praxi se objeví určitě (už objevilo) mnoho dokladů z EU, kdy u normální řádné faktury=DD (nemusí to být ani zjedn.DD) členské státy neuvádí DIČ, i když jej mají od nás na vzájemně potvrzeném formuláři. Asi nejsou tak vycvičení jako češi, nebo jim to stačí doložit tímto nebo jiným důkazním prostředkem. V tomto případě neriskuji vyhození dokladu a DIČ tam dopisuji. Přiznávám to dobrovolně, protože možná existuje poctivá účetní, která u takovýchto dokladů neuzná odpočet, ale jsou i jiné účetní, které takové maličkosti jako je chybějící DIČ(samozřejmě, pokud se firmy navzájem znají a obchodují již několik let) doplní a peníze pro firmu nárokuje.
A co na to FU - DD má všechny náležitosti, obě firmy existují, tak to nebudou řešit - a proč také....
Nebudu se podepisovat, určitě moje přiznání někoho pobouří:-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 10. 2005 15:05
Dobry den, pri porizeni zbozi nedam svoje DIC (umyslne) německemu dodavateli a on mi tedy vyfakturu castku vcetne dane. Predpokladam, ze stejne budu muset tuto transakci priznat v ramci priznani k DPH a pak pripadne pozadat o vraceni. Muze mit umyslne nesdeleni DIC obchodnimu partnerovi jine dusledky?