Denní vyměřovací základ k určitému dni

• (neregistrovaný)

30. 6. 2017 14:45

Dobrý den,
    asi jde na mě pátek a já jsem v koncích :-).. prosím o radu.
    Zaměstnanci se narodilo dítě, v ten den šel na OČR kvůli staršímu synovi. Dnes mi z UP donesl Doklad o výši čtvrtletnímu příjmu (-chápu) + Přílohu k žádosti o:*** a na papírku napsané, že mám potvrdit denní vyměřovací základ k datu XY.(den kdy šel na OČR)
    Je to stejná příloha, jako jsem zasílala na OSSZ, to mám tedy ji chytnout a přepsat? to si nemůžou vzít mezi sebou instituce? + nechápu ten lístek, co vlastně po mě chce.. vím, co je to denní vyměřovací základ, ale kam to napsat? chjoo, možná, když si to přečtu v pondělí, budu chytřejší...
    Díííky za radu.
    Hezký víkend, M.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 6. 2017 14:50

iva. (neregistrovaný)

Re: Denní vyměřovací základ k určitému d
      V ten DVZ nepotvrzujete, to potvrdí OSSZ tomu zaměstnanci na základě Přílohy k dávce, kterou na OSSZ znovu pošlete - nebo dáte zaměstnanci do ruky.
      A oni si budou moct díky příjmu manžela vybrat délku rodičáku, protože jinak by spadli do čtyřleté varianty.

• 30. 6. 2017 14:53

Michaela88 (neregistrovaný)

ahaaa, takže já vyplňuji klasicky jen ten čtvrtletní příjem a přílohu si dá k OSSZ sám (přijde si pro to v pondělí..). Chápu to tak správně.. Díky moc.

• 30. 6. 2017 15:09

iva. (neregistrovaný)

Ano, chápete to naprosto správně.
      Oni bohužel někdy "berušky" na ÚP (odbor SSP) šoupnou lejstra se slovy "dejte to mzdovce potvrdit" - no a zaměstnanec se toho dožaduje, protože přece ta paní na úřadě to řekla a ta tomu musí rozumět.
      Hezký víkend.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).