Re: Denní vyměřovací základ k určitému d
V ten DVZ nepotvrzujete, to potvrdí OSSZ tomu zaměstnanci na základě Přílohy k dávce, kterou na OSSZ znovu pošlete - nebo dáte zaměstnanci do ruky.
A oni si budou moct díky příjmu manžela vybrat délku rodičáku, protože jinak by spadli do čtyřleté varianty.
Re: Denní vyměřovací základ k určitému d
Ano, chápete to naprosto správně.
Oni bohužel někdy "berušky" na ÚP (odbor SSP) šoupnou lejstra se slovy "dejte to mzdovce potvrdit" - no a zaměstnanec se toho dožaduje, protože přece ta paní na úřadě to řekla a ta tomu musí rozumět.
Hezký víkend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 6. 2017 14:45
Dobrý den,
asi jde na mě pátek a já jsem v koncích :-).. prosím o radu.
Zaměstnanci se narodilo dítě, v ten den šel na OČR kvůli staršímu synovi. Dnes mi z UP donesl Doklad o výši čtvrtletnímu příjmu (-chápu) + Přílohu k žádosti o:*** a na papírku napsané, že mám potvrdit denní vyměřovací základ k datu XY.(den kdy šel na OČR)
Je to stejná příloha, jako jsem zasílala na OSSZ, to mám tedy ji chytnout a přepsat? to si nemůžou vzít mezi sebou instituce? + nechápu ten lístek, co vlastně po mě chce.. vím, co je to denní vyměřovací základ, ale kam to napsat? chjoo, možná, když si to přečtu v pondělí, budu chytřejší...
Díííky za radu.
Hezký víkend, M.