Re: Pracovní pomůcky
Normu neznám, snad někdo jiný, ale většinou se mluví o ochraných pracovních pomůckách, což lidé v kancelářích nepotřebují. Co se týká pracovních pomůcek, tak jim můžete koupit vše co potřebují k výkonu své práce a vy uznáte tyto pomůcky za vhodné. Pokud si budete myslet, že jim k psaní stačí pouze tužka a papír, tak jim to koupíte. Pokud uznáte, že potřebují počítač tak jim ho můžete koupit v takovém množství jaké obhájíte před FÚ.
Na potřetí už to mám. Jedná se o nařízení vlády č. 495/2001
>>>>Prosím, může mi někdo poradit, která právní norma
>>>>upravuje povinnost zaměstnavatele poskytnout
>>>>zaměstnancům
>>>>pracovní pomůcky nutné k výkonu práce? Zdá se mi, že
>>>>zákoník práce již tuto záležitost neřeší. Jedná se
>>>>konkrétně o nejzákladnější pomůcky u technicko
>>>>hospodářských pracovníků - tužky, papír, apod.
>>>>Děkuji
>>>
>>>Normu neznám, snad někdo jiný, ale většinou se mluví
>>>o
>>>ochraných pracovních pomůckách, což lidé v
>>>kancelářích
>>>nepotřebují. Co se týká pracovních pomůcek, tak jim
>>>můžete koupit vše co potřebují k výkonu své práce a
>>>vy
>>>uznáte tyto pomůcky za vhodné. Pokud si budete
>>>myslet,
>>>že jim k psaní stačí pouze tužka a papír, tak jim to
>>>koupíte. Pokud uznáte, že potřebují počítač tak jim
>>>ho
>>>můžete koupit v takovém množství jaké obhájíte před
>>>FÚ.
>>Chtěla bych dodat, že potřebují mýdlo a TP a na to je
>>opravdu norma, takže snad někdo jiný.
>
>Na potřetí už to mám. Jedná se o nařízení vlády č.
>495/2001
No tak se zeptejte čím a na co máte psát. Nechcete si to snad kupovat sami? On vám musí koupit to, co potřebujete k výkonu
své práce. Nikde to není stanoveno přesně, protože každý potřebuje něco jiného. Někdo používá techniku zastaralou a jiný nejnovější. Zveřejníte svého zaměstanvatele? Musí to být nějaký idiot.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 10. 2005 17:13
Prosím, může mi někdo poradit, která právní norma upravuje povinnost zaměstnavatele poskytnout zaměstnancům pracovní pomůcky nutné k výkonu práce? Zdá se mi, že zákoník práce již tuto záležitost neřeší. Jedná se konkrétně o nejzákladnější pomůcky u technicko hospodářských pracovníků - tužky, papír, apod.
Děkuji