Re: žádost o dovolenou a rodičovskou
Zachovat ? Dle zákona a ten říká, že pokud si nepožádala o čerpání dovolené, bude jí tato určena k čerpání po skončení RD a pokud si nepožádala o čerpání RD, tak se má za to, že požádala tzv. konkludentně, tj. do 3 let věku dítěte. Dřívější nástup do práce není zaměstnavatel povinen umožnit.
Re: žádost o dovolenou a rodičovskou
Také jsem to tak udělala, ale v rámci "dobrých vztahů" jsme jí chtěli nějak vyjít vstříc, ale z její strany je arogance, tak abych postupovala správně jsem si chtěla ověřit.
Děkuji a přeji hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
11. 7. 2017 14:47
Dobrý den, prosím o radu, zaměstnankyně skončila 14.6. mateřská, měla si zažádat u zamtele o čerpání dovolené a následnou rodičovskou dovolenou, neřešila jsem to, myslela jsem, že to udělala, Teď dělám mzdy, papír nemám a zamtel neví o ničem. Je mi jasné, že po skončené MD navazuje RD, ale jde mi to a to, zda jí tam mám dát tu řádnou. Mluvila jsem s ní, že si prý na sociálce všechno vyřídila sama, ale za zamtelem nepůjde, že to sice má do 3let, ale může si to měnit. Poradíte jak se zachovat? Děkuji