Re: žádost o dovolenou a rodičovskou
Zachovat ? Dle zákona a ten říká, že pokud si nepožádala o čerpání dovolené, bude jí tato určena k čerpání po skončení RD a pokud si nepožádala o čerpání RD, tak se má za to, že požádala tzv. konkludentně, tj. do 3 let věku dítěte. Dřívější nástup do práce není zaměstnavatel povinen umožnit.
Re: žádost o dovolenou a rodičovskou
Také jsem to tak udělala, ale v rámci "dobrých vztahů" jsme jí chtěli nějak vyjít vstříc, ale z její strany je arogance, tak abych postupovala správně jsem si chtěla ověřit.
Děkuji a přeji hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 7. 2017 14:47
Dobrý den, prosím o radu, zaměstnankyně skončila 14.6. mateřská, měla si zažádat u zamtele o čerpání dovolené a následnou rodičovskou dovolenou, neřešila jsem to, myslela jsem, že to udělala, Teď dělám mzdy, papír nemám a zamtel neví o ničem. Je mi jasné, že po skončené MD navazuje RD, ale jde mi to a to, zda jí tam mám dát tu řádnou. Mluvila jsem s ní, že si prý na sociálce všechno vyřídila sama, ale za zamtelem nepůjde, že to sice má do 3let, ale může si to měnit. Poradíte jak se zachovat? Děkuji