Žádost o dovolenou a rodičovskou

• (neregistrovaný)

11. 7. 2017 14:47

Dobrý den, prosím o radu, zaměstnankyně skončila 14.6. mateřská, měla si zažádat u zamtele o čerpání dovolené a následnou rodičovskou dovolenou, neřešila jsem to, myslela jsem, že to udělala, Teď dělám mzdy, papír nemám a zamtel neví o ničem. Je mi jasné, že po skončené MD navazuje RD, ale jde mi to a to, zda jí tam mám dát tu řádnou. Mluvila jsem s ní, že si prý na sociálce všechno vyřídila sama, ale za zamtelem nepůjde, že to sice má do 3let, ale může si to měnit. Poradíte jak se zachovat? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 7. 2017 16:02

dann (neregistrovaný)

Re: žádost o dovolenou a rodičovskou
      Zachovat ? Dle zákona a ten říká, že pokud si nepožádala o čerpání dovolené, bude jí tato určena k čerpání po skončení RD a pokud si nepožádala o čerpání RD, tak se má za to, že požádala tzv. konkludentně, tj. do 3 let věku dítěte. Dřívější nástup do práce není zaměstnavatel povinen umožnit.

• 11. 7. 2017 16:03

jasná. (neregistrovaný)

Pokud zaměstnavatele do 14.6. nepožádal o čerpání ŘD, tak od 15.6. čerpá RD.

• 11. 7. 2017 16:09

xyz (neregistrovaný)

Také jsem to tak udělala, ale v rámci "dobrých vztahů" jsme jí chtěli nějak vyjít vstříc, ale z její strany je arogance, tak abych postupovala správně jsem si chtěla ověřit.
      Děkuji a přeji hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).