Re: Roční závěrka - veřejně v OR ? Spěc
Tyto doklady se dokládají do Sbírky listin, která je součástí obchodního rejstříku.
Obchodní zákoník
§ 38i
(1) Sbírka listin obsahuje
a) ....
b) ....
c) výroční zprávy, řádné, mimořádné a konsolidované účetní závěrky, pokud nejsou součástí výroční zprávy, vyžaduje-li jejich vyhotovení tento zákon nebo zvláštní právní předpis, návrh rozdělení zisku a jeho konečná podoba nebo vypořádání ztráty, pokud nejsou součástí řádné účetní závěrky, zpráva auditora o ověření účetní závěrky, zprávu o vztazích mezi propojenými osobami podle § 66a odst. 9; na listině obsahující rozvahu (bilanci) musí být uvedeny také identifikační údaje osob, které ji podle zákona ověřují. ..............
Společnosti, které nemají povinně auditované závěrky, nevyhotovují výroční zprávu - viz § 20 a 21 zákona o účetnictví.
Pokud jste doposud závěrky nedokládali, splňte tuto povinnost dodatečně - než vás vyzve soud.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 10. 2005 6:00
Dobré ráno, účtuji Spol. s r.o., kde společník je zároveň zaměstnanec a dozvěděla jsem se, že roční závěrka musí být uvedena veřejně v obchodním rejstříku. Tedy provedeno veřejné daňové přiznání. Tuto informaci jsem získala při sledování tel. pořadu.
Je to pravda a z jakého důvodu ?