Přijatá služba od slovenského neplátce

• (neregistrovaný)

11. 7. 2017 18:13

Dobrý den, prosím Vás o radu.

Jsme česká firma, plátci DPH a přijali jsme službu (poradenství) od slovenské firmy. Na faktuře má slovenská firma napsáno, že není plátce DPH. Jak prosím postupovat v rámci DPH? Já udělám RCH +/- ? Nebo se ta slovenská firma musí v ČR zaregistrovat a odvést daň ona a já si ji budu nárokovat?

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 7. 2017 18:59

allli

Re: Přijatá služba od slovenského neplát
      slov. firma,by se měla v SR registrovat k DPH a uvést na faktuře své DIČ
      dle §108/1/c ZDPH jste povinni odvést DPH na výstupu a při použití plnění pro ekon. činnost máte zároveň nárok na odpočet DPH
      pokud se zaregistruje, uvedete do ř. 5 a 43 přiznání
      pokud se odmítne registrovat , uvedete do ř. 12 a 43
      navíc nezapomeňte uvést v KH A.2

• 11. 7. 2017 19:05

Pavlína3 (neregistrovaný)

Hledala jsem ještě na internetu a našla jsem, že se nemusí registrovat v SR k DPH, ale že stačí, když se v SR stanou identifikovanou osobou. Je to tak? Ale asi i v tomto případě by mi měli sdělit svoje slovenské DIČ, které jim bylo přiděleno. (Na faktuře totiž mají uvedeno jen IČO:15874539, DIČ:5862543682 (čísla jsem si vymyslela), ale DIČ: SK5862543682 zde není)

• 11. 7. 2017 19:31

allli

já jsem přece nepsala, že se mají registrovat k DPH jako plátci, napsala jsem, že se registrují k DPH
      ve slov. zákoně se neuvádí pojem identifikovaná osoba, jde o osobu regsitrovanou dle §7a slov. ZDPH

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).