Re: účet 541 - daňový, nedaňový
Daňovým nákladem při prodeji je vždy, pouze pokud ho darujete, pak ZH není daňovým nákladem, a nebo pokud je vám ukradeno či zničeno, pak jen do výše náhrady od pojišťovny (celá ZH jen v případě škod vzniklých v důsledku živelných pohrom, nebo pokud je ukradeno dle potvrzení policie neznámým pachatelem...)
Re: účet 541 - daňový, nedaňový
>>Dobrý den, mám prosbu, zda někdo ví, kdy je při
>>prodeji hmotného majetku účet 541 dańovým nákladem a
>>kdy
>>ne.
>>Prosím o uvedení příkladu.
>>Koncem roku 2003 jsme koupili malý pick-up a začátkem
>>roku 2005 prodali. Auto jsme vlastnili 1 3/4 roku.
>>V roce 2003 jsme si uplatnili odpisy, v roce 2004
>>jsme
>>je přerušili a letos při prodeji jsme si uplatnili
>>1/2.
>>PC - 638 000.-, prodejni cena 504.000.- a ZC 425 580.
>>Vedeme podvojné účetnictví.
>>Děkuji Jana
>
>Daňovým nákladem při prodeji je vždy, pouze pokud ho
>darujete, pak ZH není daňovým nákladem, a nebo pokud je
>vám ukradeno či zničeno, pak jen do výše náhrady od
>pojišťovny (celá ZH jen v případě škod vzniklých v
>důsledku živelných pohrom, nebo pokud je ukradeno dle
>potvrzení policie neznámým pachatelem...)
>
>Díky za odpoveď, ale nejsem si tím tak jistá, protože je vazba mezi účtem 541 a 641. Jana
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 10. 2005 7:21
Dobrý den, mám prosbu, zda někdo ví, kdy je při prodeji hmotného majetku účet 541 dańovým nákladem a kdy ne.
Prosím o uvedení příkladu.
Koncem roku 2003 jsme koupili malý pick-up a začátkem roku 2005 prodali. Auto jsme vlastnili 1 3/4 roku.
V roce 2003 jsme si uplatnili odpisy, v roce 2004 jsme je přerušili a letos při prodeji jsme si uplatnili 1/2.
PC - 638 000.-, prodejni cena 504.000.- a ZC 425 580.
Vedeme podvojné účetnictví.
Děkuji Jana