Re: pracovní smlouva
Ano nemám v plánu to nikde říkat, zatím to nikdo neví, nemluvím o tom. Ano datum je kdy mi končí 3 roky a měla bych jít zpět do práce. Jde mi o to, když mě jiný zaměstnavatel přihlásí na soc. a zdravotním, zda se to v původní firmě nedozví. Co vím od kolegyň, tak pokud pro ně nebylo místo, tak výpověď dostaly druhý den bez výpovědní doby a s odstupným. Tak se domluvily. Jde mi o to, abych nemusela dávat výpověď já a dostala to odstupné. Děkuji. za Vaše odpovědi. JJ
Již mi bylo
>>>>>>naznačeno, že se semnou ve firmě "T" už nepočítá.
Jde mi o to, abych od firmy "T" dostala
>>>>>>odstupné.
>>>>>>Nebo jaký zvolit postup?
>Ano nemám v plánu to nikde říkat, zatím to nikdo neví,
>nemluvím o tom. Ano datum je kdy mi končí 3 roky a
>měla bych jít zpět do práce. Jde mi o to, když mě jiný
>zaměstnavatel přihlásí na soc. a zdravotním, zda se to v
>původní firmě nedozví. Co vím od kolegyň, tak pokud
>pro ně nebylo místo, tak výpověď dostaly druhý den bez
>výpovědní doby a s odstupným. Tak se domluvily. Jde mi
>o to, abych nemusela dávat výpověď já a dostala to
>odstupné. Děkuji. za Vaše odpovědi. JJ
Že by byla povinnost něco hlásit, to nevím. že se to nějak prokecne ale je možné.
Zaměstnavatel vám nesmí dát výpověď (pro nadbytečnost), dokud jste na RD. Dohodou můžete skončit kdykoliv.
Nemusíte čekat, co oni, můžete být aktivní vy. Já bych tam zašla, zeptala se (jsem taková povaha, že nemám ráda naznačování), když řeknou nepočítáme s vámi, tak bych navrhla. že teda skončíme dohodou s odstupným hned.
Jenom se zeptám. To, že vám 26.10.2017 končí pobírání rodičovského příspěvku nic nevypovídá o tom, kdy vám končí rodičovská dovolená.
V době čerpání rodičovské dovolené vám zaměstnavatel T nemůže dát
(až na výjimky) výpověď. Pokud by den 26.10.2017 byl i dnem kdy končí RD, tak teprve následující den může zaměstnavatel dát výpověď a od té doby poběží minimálně dvouměsíční výpovědní doba, kdy byste měla vykonávat práci u T. Jak byste řešila obě zaměstnání současně? Nebo je to jinak? Protože pokud byste musela vy skončit do 31.8.2017 sama, tak zřejmě dohodou a pochybuji, že by zaměstnavatel T v dohodě přistoupil na důvod např. nadbytečnost s nárokem na odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 7. 2017 0:10
Dobrý den, prosím o radu.
Jsem na rodičovském příspěvku, který mi končí 26.10.2017 Před mateřskou dovolenou jsem pracovala ve firmě "T", kde mám smlouvu na dobu neurčitou. Již mi bylo naznačeno, že se semnou ve firmě "T" už nepočítá. Proto jsem se ohlížela po novém zaměstnání. Naskytla se mi možnost práce v MŠ jako chůva na 4h denně (Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky). Na projekt Mš dostala dotace, tak musím být řádně zaměstnaná již od 1.9. chtěla bych se zeptat, zda původní firma "T", zjistí že jsem již někde zaměstnaná? Bude s tím nějaký problém? Jde mi o to, abych od firmy "T" dostala odstupné. Nebo jaký zvolit postup?
Děkuji za odpovědí. S pozdravem JJ.