Re: Nakup auta - DPH a kontr. hlaseni
řádky DPH kopírují oddíly KH, takže to musí sedět na korunu.
v ř. 40 nárokujete v Základně daně jen poměr napři 80% v DPH stejně tak jen 80%, to samé bude v B2
celý rok všechna přijatá plnění k autu -opravy údržba emise technická, vše bude zase jen 80% ZD + daň v DPH i KH - poměr ano
na konci roku přepočet dle skutečnosti a vypořádání v DPH a KH za 12/2017
Re: Nakup auta - DPH a kontr. hlaseni
Dobrý den,
používáte výdajový paušál,takže žádné další výdaje jako je nákup automobilu či jeho provoz si do nákladů nedáte. Vše máte započítáno v paušálu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 7. 2017 12:46
Dobrý den,
jsem FO, platce DPH, vyuzivam vydajovy pausal. Zakoupil jsem nove auto na ICO a chci ho dat do majetku. Zaroven ho budu vyuzivat i pro soukromou potrebu, chci využít poměrný odečet DPH podle koeficientu.
Není mi moc jasné, jak to mám cele dát do kupy, aby to sedelo Priznani k DPH a Kontrolni hlaseni..
Tedy u Priznani k DPH, radek 40 - pokrátím jen samotnou daň, základ nechám stejný (validace formuláře neprocházi)
Potom jak u Kontrolní hlášení oddíl B.2? Zaškrtnu volbu "Použitý poměr" a dle konvence vložím poměrný základ daně i daň. Potom ovšem nebudou souhlasit kontrolní řádky na Přiznáni k DPH.
Neví někdo, jak to vlastně spravně vyplnit?
A ještě jedna věc - rad bych si odečet poměrnou část DPH z nákladů na provoz vozidla (palivo, servis), což spadá v kontrolním hlášení pod B.3, nicméně ani zde mi není uplně jasné, jak to zapsat, aby to proslo "validaci".
Díky
Luba