Re: Nakup auta - DPH a kontr. hlaseni
řádky DPH kopírují oddíly KH, takže to musí sedět na korunu.
v ř. 40 nárokujete v Základně daně jen poměr napři 80% v DPH stejně tak jen 80%, to samé bude v B2
celý rok všechna přijatá plnění k autu -opravy údržba emise technická, vše bude zase jen 80% ZD + daň v DPH i KH - poměr ano
na konci roku přepočet dle skutečnosti a vypořádání v DPH a KH za 12/2017
Re: Nakup auta - DPH a kontr. hlaseni
Dobrý den,
používáte výdajový paušál,takže žádné další výdaje jako je nákup automobilu či jeho provoz si do nákladů nedáte. Vše máte započítáno v paušálu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
13. 7. 2017 12:46
Dobrý den,
jsem FO, platce DPH, vyuzivam vydajovy pausal. Zakoupil jsem nove auto na ICO a chci ho dat do majetku. Zaroven ho budu vyuzivat i pro soukromou potrebu, chci využít poměrný odečet DPH podle koeficientu.
Není mi moc jasné, jak to mám cele dát do kupy, aby to sedelo Priznani k DPH a Kontrolni hlaseni..
Tedy u Priznani k DPH, radek 40 - pokrátím jen samotnou daň, základ nechám stejný (validace formuláře neprocházi)
Potom jak u Kontrolní hlášení oddíl B.2? Zaškrtnu volbu "Použitý poměr" a dle konvence vložím poměrný základ daně i daň. Potom ovšem nebudou souhlasit kontrolní řádky na Přiznáni k DPH.
Neví někdo, jak to vlastně spravně vyplnit?
A ještě jedna věc - rad bych si odečet poměrnou část DPH z nákladů na provoz vozidla (palivo, servis), což spadá v kontrolním hlášení pod B.3, nicméně ani zde mi není uplně jasné, jak to zapsat, aby to proslo "validaci".
Díky
Luba