Insolvence a stát.popl.

• (neregistrovaný)

14. 7. 2017 2:02

Dobrý den, jsem OSVČ v insolvenčním řízení. Přišel mi platební příkaz z OSSZ za dlužné pojištění za zaměstnance z posledních pár měsíců podnikání, z doby, kdy jsem se začala postupně dostávat do platební neschopnosti a na státní poplatky už nezbývalo.Zajímá mne,jak se nyní bude postupovat v uplatňování mých dlužných pohledávek vůči státu, když ještě insolvence není povolena. Jestli po schválení soudem v dané měsíční lhůtě se státní úřady musí přihlásit sami do insolv.řízení s pohledávkou nebo jestli musím požádat o jejich souhlas do první schůze věřitelů nebo jak mám situaci řešit,když na zaplacení absolutně nemám peníze a v nejbližší době ani mít nebudu.A ještě k tomu nepravidelná úhrada do stát.pokladny spustila lavinu kontrol,jak ze strany ÚP kvůli dotacím na zaměstnance, tak z OSSZ. Jak se bude řešit případná pokuta za nesplnění podmínek nebo nedodržení termínů úhrady a podobně, když jsem v insolvenci? A jak se tato situace řeší v případě, že mi bude povoleno oddlužení, a já dostanu jakoukoliv pokutu v době, kdy pohledávku již nelze uplatnit v rámci insolvenčního řízení a vzhledem k tomu, že po dobu pěti let budu žít pouze z nezabavitelné části, na pokutu mi určitě zbývat nebude.....Děkuji moc za odpovědi.Denisa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).