Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 7. 2017 2:02
Dobrý den, jsem OSVČ v insolvenčním řízení. Přišel mi platební příkaz z OSSZ za dlužné pojištění za zaměstnance z posledních pár měsíců podnikání, z doby, kdy jsem se začala postupně dostávat do platební neschopnosti a na státní poplatky už nezbývalo.Zajímá mne,jak se nyní bude postupovat v uplatňování mých dlužných pohledávek vůči státu, když ještě insolvence není povolena. Jestli po schválení soudem v dané měsíční lhůtě se státní úřady musí přihlásit sami do insolv.řízení s pohledávkou nebo jestli musím požádat o jejich souhlas do první schůze věřitelů nebo jak mám situaci řešit,když na zaplacení absolutně nemám peníze a v nejbližší době ani mít nebudu.A ještě k tomu nepravidelná úhrada do stát.pokladny spustila lavinu kontrol,jak ze strany ÚP kvůli dotacím na zaměstnance, tak z OSSZ. Jak se bude řešit případná pokuta za nesplnění podmínek nebo nedodržení termínů úhrady a podobně, když jsem v insolvenci? A jak se tato situace řeší v případě, že mi bude povoleno oddlužení, a já dostanu jakoukoliv pokutu v době, kdy pohledávku již nelze uplatnit v rámci insolvenčního řízení a vzhledem k tomu, že po dobu pěti let budu žít pouze z nezabavitelné části, na pokutu mi určitě zbývat nebude.....Děkuji moc za odpovědi.Denisa