Re: Vratka daně u starobn. důch.-je to O
JEstli jste pracoval pouze část roku, tak je to možné.
A nebojte, kdyby měl FÚ pochybnosti, tak by Vám daň nevrátil.
Můžete ty peníze v klidu utratit :-)
Ještě dovětek: pokud jste si dlouhodobě platil životní pojištění a v zaměstnání ho nedával k ročnímu zúčtování - můžete požádat o vratku i za předchozí roky (2015,2014). Zkonzultujte s kamarádem, asi se vyzná.
Re: Vratka daně u starobn. důch.-je to O
Tak za 20 tis. by jich mohlo být i víc, ne?
:-)
(blbá poznámka, určitě jste se za jeho práci a znalosti už vyrovnali)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 7. 2017 9:14
Dobrý den, dostal jsem tip na tuto diskuzi.
V roce 2016 jsem polovinu roku pracoval. Dostal jsem výpověď pro nadbytečnost s odstupným. Jelikož jsem byl už pomalu na prahu důchodu, šel jsem se asi na 3 měsíce zaevidovat na ÚP a pak jsem nastoupil do důchodu a už jsem nikde nepracoval. Kamarád si vzpomněl a upozornil mě začátkem roku na to, že budu mít za loňský rok určitě nějaký přeplatek na dani (jezdil jsem po montážích a příjem jsem měl docela vysoký) a ještě mi poradil, že si mohu do daní dát i životní pojištění, které si už řadu let platím a protože takovým věcem já vůbec nerozumím (probral všechny papíry od zaměstnavatele a od pojišťovny), a udělal mi daňové přiznání.
Finanční úřad mi poslal na účet 20 tis. Kč! Doteď mám obavy, jestli je to tak dobře a jestli můžu peníze utratit? Když finanční úřad přiznání přijmul a peníze vyplatil, mohu to takto považovat za ukončené? Jsem takový Nevěřící Tomáš .....
Moc děkuji za radu.