Re: Výpočet mzdy při využití firemního v
Pro Kamila: Líba Vám to vypočítala dobře, jestliže je Vaše hrubá mzda 40650 Kč. On Vám to 1% nesráží z čisté mzdy, ale připočítává k vyměřovacímu základu pro výpočet ZP, SP, no a samozřejmě tím se zvyšuje superhrubá pro výpočet daně. Je Vaše hrubá mzda (tedy to, co jste vydělal) 40650 Kč?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 7. 2017 7:27
Dobrý den,
měl bych dotaz na výši srážky ze mzdy pokud mi bylo dáno vozidlo i k soukromým účelům. Jako nepeněžní příjem se platí procento z pořizovací částky vozu a to konkrétně 3 521 Kč. O tu částku by mně měl být navýšen základ daně. To by i odpovídalo, ale zaměstnavatel mi strhává i tuto částku z čisté mzdy a to si nemyslím, že je správně.
Konkrétně : hrubý příjem 44 171 Kč; super hrubá mzda 59 200 Kč; vypočtená daň 8 880 Kč; sleva na dani 2 070 Kč; Celkový příjem 40 650 Kč; jako čistou mzdu mám napsáno 32 501 Kč - až do teď by mi to sedělo, ale peníze na účet jsou 26 359 Kč (srážka za obědy a soukromé km je 2 621 Kč) - sedělo by to, kdybych spočítal částku za obědy a km společně s tím jedním procentem za auto, ale to si myslím, že by nemělo být strháváno z čisté mzdy.
Mám pravdu a nebo to má zaměstnavatel v pořádku?
Při dotazu na účetní říká, že je vše takhle v pořádku.