Re: účet 551_výkaz zisku a ztráty
Opsáno z ÚZ 1173
Uspořádání a označování položek výkazu zisku a ztráty sestavovaného v plném rozsahu pro rok 2017 - druhové členění
E. - E1. - E.1.1. Úpravy hodnot dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku - trvalé ............. přiřazené účty: 551, 557
H. Náklady související s ostatním dlouhodobým finančním majetkem ............. přiřazené účty: 561AÚ, 566AÚ
Zkuste to s ním probrat, proč odpisy majetku zařadil jako náklad související s ostatním dlouhodobým finančním majetkem
V každém případě na "systém" nespoléhejte, údaje ve výkazech je lepší kontrolovat ještě podle účtů. Zejména v období, kdy dochází ke změnám v řádcích výkazů, jako to bylo na přelomu let 2015-2016.
Re: účet 551_výkaz zisku a ztráty
Vím, že na systém spoléhat nemůžu, jsem jen účetní, proto mě to zaráží. No on nad vším mávne rukou, ale nám to zkreslí provozní/finanční HV.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 7. 2017 12:07
Dobrý den, prosím o radu. Kam patří do výkazů účet 551?
mě to systém dává na na řádek 16 výkaz zisku v plném rozsahu, danový poradce ho má na řádku 38.
Děkuji