Re: DUZP nájem nemovitosti
Pokud je daňový doklad pro plátce DPH na nájem (poskytnutou službu) vystaven dopředu, pak je datem zdanitelného plnění den vystavení dokladu. Raději si ještě pročtěte uzavřenou nájemní smlouvu, zda tam datum fakturace nájmu, potažmo DUZP, není speciálně ošetřeno.
ZDPH § 21 / (3) Při poskytnutí služby se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné dnem jejího poskytnutí nebo dnem vystavení daňového dokladu s výjimkou splátkového nebo platebního kalendáře nebo dokladu na přijatou úplatu, a to tím dnem, který nastane dříve.
Re: DUZP nájem nemovitosti
Dobrý den, Vašeho odkazu bych se také držela. Jen jsem spíš uvažovala, jestli není někde v zákoně něco dalšího, na co jsem nenarazila a co by právě nájem nějak upravovalo. Každopádně moc děkuji a přeji krásný den ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 7. 2017 10:26
Dobrý dne, mám dotaz a nemůžu najít, jestli by byl správně následující postup:
FAV za nájem (fakturuje se pravidelně každý měsíc) srpen, datum vystavení 20.7., DUZP 1.8. Může to takto být? Moc děkuji za rady