Re: plně invalidní důchodce
Prosím co teď s tím, dělám účetní teprve půl roku a uplně mi to vypadlo, myslela jsem, že to je u starobních důchodců.Já jsem mu to zaplatila všechno. Prosím Vás jak mám dále postupovat. Ale ještě o to horší on 19.9. zemřel.Moc prosím jak mám dále postupovat. Mnohokrát děkuji.
Tak to je špatné. Snad předělat výplaty za září a ten přeplatek srazit z té poslední mzdy a rychle odvést sociálce, pokud to ještě jde... Jinak to bude muset odvést firma a to co nejrychleji, protože je to vlastně nedoplatek pojistného a počítají se z toho i penále (a firma to může vymáhat na Vás, pokud nemáte pojištění na profesní chyby).
a nebo se na to vykašlete, přijdou na to tak to dají do zápisu a doplatíte, když nepřijdou, tak vás nezastřelí...u mne kontrolorky kontrolují systém - máte důchodce - ano-ukažte hlášenky,mzdový list....nemáte důchodce, v pořádku....snad mám štěstí...a nebo opravdu opravte hlášenku za září, doplaťte sociální,protože jste odečetla více nemocenské a ten rozdíl zaúčtujte do mim.nákladů - nedaňových...nebo pokud měl k datu úmrtí ještě nějaké doplatky (nevybraná dovolená) atd. tak by se dalo ještě udělat další výplatu a srazit mu ten přeplatek nemocenské za září...
To bych si netroufla, se na to takto vykašlat, protože budou kontrolovat správnost výpočtu nemocenských dávek a podle mých zkušeností právě zpozorní, když slyší o starobním nebo invalidním důchodci a hned hledají, zda marodil a zda bylo dodrženo těch 84 dnů. Nespoléhala bych moc na to, že na to nepřijdou. Pak by se to stejně doplatit muselo a do té doby by navíc nabíhalo penále.
A jak to bylo s výplatou mzdy? Jestliže v hotovosti, měla být plná moc pro toho, kdo výplatu vyzvedl a plnou moc již v té době nemohl podepsat. Jestliže šla výplata na účet,tak to je již horší, muselo by se oznamovat notáři (ten by Vám s tím poradil), aby se přeplacená částka nárokovala v pozůstalosti.
je fakt, pokud by měl nevyčerpanou dovolenou, přeplatek nemocenský - i když na to nemáte právo, ale já bych to taky udělala, mu srazíte z dovolené. Taky je možnost, je to asi blbý, ale i tak to kolegyně řešila, obrátit se na manželku,příp. jiného blízkého, s nímž žil, vysvětlit jim situaci a požádat je ve vší skromnosti o vrácení - kolegyně uspěla anebo pak toho notáře
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 10. 2005 12:23
Dobrý den, náš zaměstnanec, který je plně invalidní byl nemocný od 24. 5. do 31.8. a ještě 15.9. do 19.9.Kolik dní nemocenské se mu může proplatit. U starobních důchodců to je po dobu 84 kalendářních dní.Mnohokrát děkuji