Re: ELDP při starobním důchodu
Paní Jasná, velice Vám děkuji. Náš mzdový systém by vygeneroval totiž ten druhý ELDP takto.
1. řádek 1++ 1.1.-31.5. 151 dní nulový vyměřovací základ (tedy dobu do dne od kterého pobírá důchod)
2. řádek 1D+ 1.6.-31.12. 214 dní a 320 000,-, tedy celý vyměřovací základ za rok. Mám to tedy špatně. Musím se spojit s tvůrci programu a požádat o pomoc při stornu a vytvoření správného ELDP. Nevíte prosím, zda mi hrozí za tuto chybu nějaký postih? Děkuji a přeji krásný den.
A to vám vyjede jako opravný? Já, že program nebere v potaz, že už byl jeden ELDP vystavený.
Ne, vyjel mi normálně s kodem 01 jako všem ostatním zaměstnancům za rok 2016. Opravdu nebere již jeden vystavený ELDP. Jdu komunikovat s tvůrci OK Mezd, jestli někde nedělám chybu:-) Moc děkuji p. Jasná. Ještě prosím nevíte, když ted opravím rok 2016, jestli mi hrozí pokuta?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 7. 2017 22:57
Dobrý den, prosím o pomoc při řešení evidenčního listu pro zaměstnance, který požádal o starobní důchod a dále pracuje. Nejlépe na příkladě. Zaměstnanec pracoval celý rok a neměl žádné vyloučené doby. Důchod pobírá od 1.6.2016.Celkem vyměřovací základ 320 000,- za celý rok.
První ELDP vystaven k 31.3.2016 - jeden řádek 1++ 01.01.-31.03 90 dní vyměřovací základ 80 000,- žádné vyloučené doby.
Druhý ELDP k 31.12.2016 bude mít dva řádky, ale zamotala jsem se v návodu, jak budou vyplněny. Pomůže někdo? Velice děkuji.