Re: Pracovní úraz při DPP
Přesně tohle jsem si uvědomila, když jsem dopsala a odeslala (dělat víc činností najednou už nějak nezvládám). Jenže jsem musela vyndat okurky ze zavařovacího hrnce a při tom jsem si v duchu říkala, jak dlouho to asi bude trvat, než mi to zdejší opraváři opraví a jestli to ještě stihnu opravit sama. Nestihla jsem, hlídač byl rychlejší, tak že mi nezbývá než poděkovat za opravu.
Ačkoliv bych raději mluvila o zavařování :) můžu ještě jeden dotaz? Jak poznám, že má nárok na bolestné? To sám od sebe přinese formulář od doktora, že má nárok, nebo ho musím vyzvat já? Pořád nějak nerozumím co všechno mám teď za povinnosti, když jde o dohodu o provedení práce...
Bolestné přiznává ošetřující lékař formou bodů, 1 bod má hodnotu 250 Kč. Pokud Vás zajímá, podle jakých kritérií se body přidělují, podívejte se na NV č. 276/2015 Sb.
U PÚ, k němuž došlo v rámci DPP, která nebyla zahrnuta pro výpočet pojistného na pojištění odpovědnosti zaměstnavatele za PÚ a nemoci z povolání, máte stejné povinnosti jako u PÚ v rámci PP, s výjimkou náhrady za ztrátu na výdělku po dobu PN a po jejím skončení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 7. 2017 16:56
Dobrý den,
začátkem měsíce jsme přijali brigádníka na dohodu o provedení práce, odpracoval 3 dny a stal se mu pracovní úraz, dosud je na neschopence. Příjem je pod 10.000,- Kč takže se neodvádí žádné soc., zdrav. pojištění - nemá tedy nárok na nemocenskou vyplácenou zaměstnavatelem. Chápu tedy správně, že má tenhle člověk smůlu a dostane zaplaceno jen za to co odpracoval a nic víc? Děkuji za odpověď.