Re: Datovka
To se Vám ovšem uloží někam na Vaše PC, buď na plochu nebo do složky, kterou jste si zvolil.
Tento soubor pak teprve po otevření datovky odesíláte.
Pravděpodobně jste zvolil odeslání z EPO aplikace, to se Vám do datovky nedostane.
Co přesně jste udělal?
>>>>>>dobrý den
>>>>>>prosím pěkně někoho kdo by mi púopradil jak posílat
>>>>>>přes DS k silniční dani, Uložil jsem to do DS a potom
>>>>>>dal poslat a ono se to poslalo přes internet
>>>>>>Moc děkuji H
>>>>>Jak jde něco uložit do DS?
>>>>
>>>>je v pravém sloupci - uložení k odeslání do DS
>>>To se Vám ovšem uloží někam na Vaše PC, buď na plochu
>>>nebo do složky, kterou jste si zvolil.
>>>Tento soubor pak teprve po otevření datovky
>>>odesíláte.
>>>
>>>Pravděpodobně jste zvolil odeslání z EPO aplikace, to
>>>se Vám do datovky nedostane.
>>>Co přesně jste udělal?
>>
>>dal jsem uložení do DS , ale nic se nedělo i když DS
>>byla otevřená a pak jsem dal poslat a to bylo přes to
>>EPO - a to je špatně
>A pokud jste to odeslal přes EPo, jak jste
nee.
vyplnil jsem vše co chtějé věděz a na konci jsem dal - uložení k odeslání do DS , ake nic se nedělo tak jsem to dal přes EPO - jenže FÚ to chce do datovky a nevím jak pokračovat dál po tom co to uložím do té datovky
>podepisoval?
>Nebo jste si vytiskl potvrzení o odeslání a to jste
>doručil FÚ?
Je několik způsobů odeslání:
1. odeslání přes EPO - odeslat přímo z daňového portálu a podepsat pomocí přihlášení do datovky (v datovce to jako odeslané neuvidíte)
2. odeslání přes EPO - nepodepsané, na konci procesu odeslání se nabídne k tisku Potvrzení o podání, které poplatník podepíše vlastní rukou a tento papír se musí doručit na FÚ
3. uložíte si soubor vytvořený v EPO a tento uložený soubor pak odešlete jako přílohu datovou zprávou z datové schránky (vidíte odeslání v datovce)
Ne, vy to nepotřebujete poslat přes daňový portál, ale datovkou, tak jak po Vás chce finanční úřad.
A to se dělá tak, jak už Vám tu bylo popsáno. V EPO se vytvoří přiznání, u kterého po vyplnění dáte uložit k odeslání datovou schránkou.....tato operace způsobí, že se Vám někde v počítači uloží xml soubor s přiznáním. VY si pak otevřete datovou schránku, vytvoříte novou zprávu pro váš finanční úřad a do přílohy vložíte ten xml soubor - tedy to vaše vyplněné přiznání - a odešlete.
Podle mne je nejjednodušší:
vyplnění formuláře v EPU, na pravé straně zaškrtnout odeslání písemnosti, v dalším okénku které se otevře kliknout na datovou schránkou, samo se přesměruje na datovku a kliknout odeslat, nezapomenout uložit potvrzení o odeslání.
Nemusí se nikam nic ukládat a následně vkládat. Samozřejmě je možné si během akce uložit soubor kam je potřeba na disk.
Re: odeslání datovou schránkou x EPO
dobrý den
prosím pěkně někoho kdo by mi púopradil jak posílat přes DS k silniční dani, Uložil jsem to do DS a potom dal poslat a ono se to poslalo přes internet
Moc děkuji H
>>>>>>>>dal jsem uložení do DS , ale nic se nedělo i když DS
>>>>>>>>byla otevřená a pak jsem dal poslat a to bylo přes to
>>>>>>>>EPO - a to je špatně
>>>>já potřebuji odeslat přes daňový portál přiznání k
>>>>silniční dani , žádnou přílohu posílat nemusím. Ale
>>>>i
>>>>tak děkuji
>>>
>>Podle mne je nejjednodušší:
>>vyplnění formuláře v EPU, na pravé straně zaškrtnout
>>odeslání písemnosti, v dalším okénku které se otevře
>>kliknout na datovou schránkou, samo se přesměruje na
>>datovku a kliknout odeslat, nezapomenout uložit
>>potvrzení
>>o odeslání.
>>Nemusí se nikam nic ukládat a následně vkládat.
>>Samozřejmě je možné si během akce uložit soubor kam
>>je
>>potřeba na disk.
>
>Ano to je nejjednodušší, jen jsem chtěla navázat na
>předchozí rady.
V tomto způsobu vidím jeden velký problém - někteří uživatelé portálu EPO si již neuloží potvrzení o odeslání, nebo si uloží potvrzení jen v pdf. (při případném sporu pak mají velký problém). Namísto aby si uložili soubor ZFO Zaslanou zprávu a soubor ZFO Doručenku.
Netuší, že i když je to nasměruje do jejich datové schránky, tak to přes ní nebude posláno, ale že bude pro odeslání souboru pouze použit "podpis", který používají pro přístup do své DS.
Vypadá to, že tazatel nemá přesně jasno, co chce. Nadpis "datovka", "FÚ to chce do datovky", pak "potřebuji odeslat přes daňový portál"
Takže nevíme, zda chtěl podání poslat za pomoci své datové schránky, nebo před EPO s tím, že se podepíše přihlašovacími údaji, které používá při vstupu do své datové schránky.
Přitom podobnou debatu zde měl již v únoru letošního roku, plno rad od paní Mirky i to, jak si zde na diskuzi v historii vyhledat informace k elektronickému podávání souborů na FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 7. 2017 10:36
dobrý den
prosím pěkně někoho kdo by mi púopradil jak posílat přes DS k silniční dani, Uložil jsem to do DS a potom dal poslat a ono se to poslalo přes internet
Moc děkuji H