Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 7. 2017 12:07
Prosím vás zkušené o radu - platíme dle splátkového kalendáře měsíčně nájem a služby. Zaúčtuji jako přijatou fa, zaplatím, vše je v pořádku. Poslední jsem zaúčtovala za měsíc březen. Teď ten problém - od dubna platíme nájem jinému vlastníkovi budovy. Protože původnímu vlastníkovi jsme před lety museli složit jistinu, tak jsme se dohodli, že březnovou splátku neuhradíme a po odečtu skutečně spotřebovaných služeb (el.,voda, plyn) to oproti sobě započteme. To ovšem trvalo až do června, na vyúčtování služeb jsme dostali novou fa, kde nebyla započtená březnová splátka (správně protože jsme jí nezaplatili). Teď mám problém, protože konečné služby jsou vlastně vyúčtovány v této fa a já tuto částku potřebuji dostat z nákladů. Jak to udělat aby mi šlo KH? Já dala v březnu do KH a následně do přiznání za I.Q. částku 20695 + DPH, oni to zřejmě zaúčtují až teď a jen ve výši 13033 + DPH.
Jedná se o částku 7662 Kč + DPH. DPH jsem odvedla přímo na FÚ (původní vlastník byl nespolehlivým plátcem), tu už bych neřešila, opravné KH a přiznání DPH dělat nechci.
Aby to bylo ještě složitější jsou v insolvenci, majetek spravuje nějaká ad.kancelář a účetnictví jim zase dělá nějaká úč.firma, nemám se s kým domluvit.
Pokud jste to někdo dočetl až sem a porozuměl mému problému, prosím moc o radu. Děkuji