Insolvence, 2 plátci a nezabavitelná č.

• (neregistrovaný)

1. 8. 2017 10:53

Dobrý den, prosím o kontrolu, zda toto správně chápu.
    Nastoupil k nám zaměstnanec s insolvencí. Pobírá mzdu od nás a ještě má měsíčně nějakou rentu za pracovní úraz z předcházejícího zaměstnání. Obdržela jsem usnesení, kde je napsáno toto - aby prováděla srážky ze mzdy v rozsahu dle tohoto výroku s tím, že nebude srážet 40% nezabavitelné částky tj. v rozsahu dvou třetin čisté mzdy, která zbývá po odečtení 60% základní nepostižitelné částky. Plátkyni mzdy dlužníka OKD se přikazuje, aby prováděla srážky ze mzdy v rozsahu dle tohoto výroku s tím, že nebude srážet 60% nezabavitelné částky, tj. v rozsahu dvou třetin čisté mzdy, která zbývá po odečtení 40% základní nepostižitelné částky.

Připadá mi, že tomu vůbec nerozumím, ale vykládám si to tak, že já uplatním nezabavitelnou částku ve výši 60 % a ten druhý plátce - OKD uplatní nezabavitelnou částku ve výši 40 %. Pochopila jsem to dobře? Děkuji za konzultaci.

Když se dívám na záznamy na insolvenčním rejstříku, tak vidím, že u nás má příjmy cca ve výši 60 % celkových příjmů, OKD 40 %, takže to tak zřejmě bude. Proč je to ale napsáno tak strašně složitě? Proč nenapíšou, ten uplatní 60% nezabavitelné částky a ten 40%?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).