Re: Upozornění na uplynutí doby určité
Vždyť vám na to odpověděli, cituji vaše slova : Personalistka mi odpověděla, aby to hezky vypadalo:-) a moje nadřízená, že je to zákonná povinnost.
Zákonná povinnost je to v případě, že doba určitá není stanovena pevným datem, ale pracovní poměr je sjednán např. po dobu zástupu, nebo na provedení určitého úkolu, kdy není dopředu přesně jasné, den, kdy bude končit. Pokud je PP sjednán do přesného data, pak je to "aby to vypadalo pěkně" a žádná povinnost není, neboť se předpokládá, že zaměstnanec, který podepisuje smlouvu např. do 31.12.2017, ví, co toto datum znamená.
Děkuji. Ja jsem už úplně zblblá a často musím na odd. někoho přesvěčovat o tom, že nemá pravdu , například. že srážková daň se sráží pouze z DPP, že se z neplaceného volna ZP už nedoplácí, že přednostní pohledávka neznamená, že má přednost před všemi.... a měla jsem pocit, že vedoucí neměla pravdu ani tentokrát....
OT: nadosmrti nezapomenu na jednu svou šéfku, která měla taky vždycky pravdu a když jsem jí umlátila paragrafy, řekla že si to musí prostudovat a za pár dní přišla a s naprostým klidem mi sdělila
"doteď jsme to dělali špatně a JÁ jsem přišla na to, že správně je to takto"....a předložila tu mojí argumentaci. Nedokázala jsem na to nijak reagovat, úplně mě rozhodila.
Rozumím. Ja, jelikož jsme občas hodně držkatá, bych na to možná reagovala. Ikdyž, ono to stejně nemá smysl. Šéf je prostě šéf. Bohužel, dnes může dělat šéfa asi každý :-). Když mi jednou nabízeli místo vedoucí mzdové účtárny, odmítla jsem s tím, že až takové znalosti nemám. Udělala jsem obrovskou chybu :-))))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 8. 2017 14:56
Dobrý den,
prosím, opět zde vznikla debata.
Ptala jsme se tu na personálním ( ze zvědavosti - nastoupila jsme do nového zaměstnání) proč firma upozorňuje zaměstnance písemně na uplynutí doby určité. Personalistka mi odpověděla, aby to hezky vypadalo :-) a moje nadřízená, že je to zákonná povinnost. Já tvrdím, že to povinností není. Našla jsme v ZP, že tuto povinnost je třeba plnit pouze při smlouvě na konání určitých prací.
Děkuji