Re: práce přesčas ve svátek
Zaplatila bych takto:
5.7. - 5 odpracovaných hodin + 2,5 hodiny náhrada za svátek + 0,5 hodin 100% příplatek za svátek (5 - 4,5)
6.7. - 11,5 odpracovaných hodin + 11,5 hodin 100% příplatek za svátek + 4 hodiny přesčasový příplatek
17.7. - 3 hodiny odpracované + 4,5 hodiny zaplacené průměrem pro výpočet náhrad
>>dle mého názoru se:
>>- 5.7. nejedná o přesčas, není to práce nad
>>statnovenou týdenní PD
>>- 6.7. je přesčas 11,5-7,5= 4 hodiny.
>>Ale teď nevím jak mu je zaplatím.
>>5.7, by měl mít 5,5 hod. práce ve svátek + 2 hod
>>náhradu za Sv + jeho obvyklá časová mzda 5,5 hodiny
>>6.7. by měl mít (pokud by si nevybíral přesčasové
>>hodiny za tento den) 11,5 práce ve Sv + 4 hod. přesčas
>>+
>>11,5 jeho obvyklá čas.mzda.
>>Ale když si za 6.7. vybírá náhradní volno , pak vezmu
>>ty 4 hodiny z práce ve svátek ? Tzn. že nebude mít
>>placené 4 hod. práce ve svátek, ale jen 7,5 hod. práce
>>ve
>>Sv + 4 hodiny přesčasového příplatku + 4 náhradní
>>volno v délce 4 hodin by měl mít placených průměrem?
>>Tyto
>>4 hodiny placených průměrem "vezmu" z práce ve svátek
>>..??
>>Ano?
>>Blbnu z toho:-(
>>Za práci ve svátek přísluší přednostně náhradní volno
>>- pokud se nedohodnou jinak.
>>Moc prosím o radu, jsem z toho mimoň :-(
>
>Zaplatila bych takto:
>5.7. - 5 odpracovaných hodin + 2,5 hodiny náhrada za
>svátek + 0,5 hodin 100% příplatek za svátek (5 - 4,5)
>6.7. - 11,5 odpracovaných hodin + 11,5 hodin 100%
>příplatek za svátek + 4 hodiny přesčasový příplatek
>17.7. - 3 hodiny odpracované + 4,5 hodiny zaplacené
>průměrem pro výpočet náhrad
Paní jasná, moc děkuji, že jste reagovala. Není to milé, takový dlouhý dotaz :-( velice si toho vážím, že jste se tomu věnovala. Poprosím vás ještě o vysvětlení 5-4,5 ? Psala jsem, že 5.7. odpracoval 5.5 hodíny, takže by mělo být 5,5 +2,5 náhrada za Sv ? a už žádný příplatek 0,5 hod?? Pracuje 7,5 hodiny ne 8 hodin. Proto nechápu v odpovědi :
5.7. - 5 odpracovaných hodin + 2,5 hodiny náhrada za
>svátek + 0,5 hodin 100% příplatek za svátek (5 - 4,5)
Tady jsem se přehlídla, myslela jsem, že 5.7. pracoval 5 hodin. Takže 5.7. dostane zaplacených 5,5 hodiny + 2 hodiny náhrada za svátek + 1 hodina 100% příplatek za práci ve svátek (5,5 - 4,5).
Vysvětlím. Nedostane 100% příplatek za celých 5,5 odpracovaných hodin, ale jenom za hodinu, protože zbývajících 4,5 hodiny vymění za náhradní volno, které bude čerpat 17.7., to jsou ty hodiny, které dostane 17.7. zaplacené průměrem pro výpočet náhrad. Pochopila jste? Já vím, že na vysvětlování nejsem moc dobrá :-(
Jasné, děkuji. Potřebovala jsem to pochopit, protože nakonec to bude provedeno jinak. Tento program "natvrdo" zadává náhradu za svátek a nelze s tím hnout, proto musím 2 náhrady za 100%nechat a přidat za 6.7. příplatek za práci ve Sv 4 hodiny + 4 hodiny přesčas. Ty 4,5 hodiny za 100% sice nebudu vykazovat za NaV, jen se ´"pomyslně" přetáhnou do 17.7. Hloupé, což, ale nejde to bohužel jinak. SAP je neprůstřelný :-( moc vám děkuji. !!!
snad jsem to nepomotala ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 8. 2017 15:06
Dobrý den, můžete mi prosím pomoci? Minule jsem psala dotaz, je to složitější. Zjistila jsem, že jde naopak do mínusu. Když to zjednoduším a pominu mínusové hodiny.
Je ranní po-pá 7,5 hod/denně/37,5 týden.
Byl ve svátek v práci:
5.7. 5,5 hodiny
6.7. 11,5 hodiny
17.7. si vybíral náhradní volno 4,5 hod., takže mu vedoucí za tyto dny svátků viz výše chce zaplatit "zbytek" přesčasů, tj. podle něho 11,5+5,5-4,5=12,5 hodiny přesčas.
dle mého názoru se:
- 5.7. nejedná o přesčas, není to práce nad statnovenou týdenní PD
- 6.7. je přesčas 11,5-7,5= 4 hodiny.
Ale teď nevím jak mu je zaplatím.
5.7, by měl mít 5,5 hod. práce ve svátek + 2 hod náhradu za Sv + jeho obvyklá časová mzda 5,5 hodiny
6.7. by měl mít (pokud by si nevybíral přesčasové hodiny za tento den) 11,5 práce ve Sv + 4 hod. přesčas + 11,5 jeho obvyklá čas.mzda.
Ale když si za 6.7. vybírá náhradní volno , pak vezmu ty 4 hodiny z práce ve svátek ? Tzn. že nebude mít placené 4 hod. práce ve svátek, ale jen 7,5 hod. práce ve Sv + 4 hodiny přesčasového příplatku + 4 náhradní volno v délce 4 hodin by měl mít placených průměrem? Tyto 4 hodiny placených průměrem "vezmu" z práce ve svátek ..??
Ano?
Blbnu z toho:-(
Za práci ve svátek přísluší přednostně náhradní volno - pokud se nedohodnou jinak.
Moc prosím o radu, jsem z toho mimoň :-(