Re: užitkové auto do podnikání - DE
a když auto mám (v osobním vlastnictví, ale používám ho do podnikání - výpočet náhrady cestovních nákladů), silniční daň tedy samozřejmě platím a teď to auto soukromé auto prodám a koupím si to auto na podnikání užitkové, tak to auto musím zvlášť přihlásit k silniční dani, nebo automaticky to přejde z jednoho auta na to druhé - mám na mysli silniční daň.
*** Takhle se to ale říct nedá. Výdaje na pracovní cesty nejsou omezeny tím, jestli silniční daň platíte nebo ne. Máte na ně nárok, pokud plníte podmínky ZDP. V případě, že se včas nezaregistrujete k dani silniční a neplatíte ji, čekají Vás sankce ***
Ano, sankce v podobě vyloučení daňových výdajů, které mají souvislost s autem, na které není zaplacená silniční daň. S tímto jsem se skutečně setkala ze strany FÚ. Silniční daň se totiž platí v souvislosti s používáním auta k podnikání, odtud tedy souvislost s daňovými výdaji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 10. 2005 12:14
Když si koupím užitkové auto z bazaru do podnikání, zaplatím ho hotově - dejme tomu 170 tisíc, jak a co který měsíc či rok můžu dát do nákladů když vedu DE? Můžu hned naráz dát do nákladů těch 170 tisíc? to asi ne, tak jak? děkuji.