Re: Mám nárok na dovolenou ?
máte nárok na dovolenou za kal. rok po splnění podmínky odpracování 60 dnů. Pokud bude váš pracovní poměr trvat od 1.9.-31.12.05, odpracujete 60 dnů, máte nárok na 4/12. Organizace může ale určit čerpání dovolené, i když tato podmínka ještě splněna není, ale je předpoklad, že do konce roku ji splníte, tzn. že záleží na zaměstnavateli, zda vám poskytne dovolenou dříve než odpracujete 60 dní - i to je možné. Pokud byste pracovní poměr skončil dříve, vyčerpal přesto "celý nárok", jste povinen tuto vyplacenou náhradu vrátit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 10. 2005 20:26
Od 1.9.2005 jsem nastoupil do nového zaměstnání a mám uzavřenu smlouvu na dobu určitou tj. do 31.8.2006 se zkušební lhůtou 3 měsíce. U bývalého zaměstnavatele jsem si vybral 8/12 dovolené. Mám v prosinci 2005 nárok na nějakou dovolenou?