Nevyčerpaná dovolená

• (neregistrovaný)

17. 8. 2017 11:10

Dobrý den, prosím o radu zaměstnanec má smlouvu na 8hodin denně a dlouhodobě je nemocný, nyní si vyřídil invalidní důchod 2stupně, bude mu ukončena neschopenka a vypadá to, že s vedení se domluví na jiné práci, protože na tuto pozici, kterou vykonával pozbyl dlouhodobě zdravotní způsobilost, na kolik hodin při 2 stupni invalidity se smí pracovat? a pokud si bude vybírat dovolenou bude se mu platit 8 hodin nebo pouze už tolik hodin denně co bude mít ten zkrácený úvazek?
    děkuji moc za případné rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 8. 2017 11:16

jasná. (neregistrovaný)

Re: nevyčerpaná dovolená
      Není stanoveno, kolik hodin denně může invalida odpracovat. To záleží na jeho posouzení a na tom, zda závodní lékař sám stanoví nějaké omezení, doporučení. Dovolenou bude čerpat tolika hodinami denně, kolik bude činit aktuální úvazek v den čerpání ŘD.

• 17. 8. 2017 13:18

pv (neregistrovaný)

děkuji a ještě poprosím o radu, lze pokud při ukončení neschopenky donese rovnou papír o tom že pozbyl zdravotní způsobilost, aby hned následující den po ukončení neschopnosti čerpal dovolenou na 8 hodin, které měl v pracovním úvazku na pracovní pozici, kterou už nesmí vykonávat, nebo následující den když si vezme dovolenou, už musí mít změněnou pracovní pozici se zkráceným úvazkem a tím čerpání dovolené bude mít na méně hodin
      doufám, že je to srozumitelné děkuji

• 17. 8. 2017 13:55

jasná. (neregistrovaný)

Už jsem vám to napsala : Dovolenou bude čerpat tolika hodinami denně, kolik bude činit aktuální úvazek v den čerpání ŘD.

• 17. 8. 2017 14:27

pv (neregistrovaný)

děkuji to jsem pochopila, ale teď mi šlo o to jestli když mi dá papír, že už tu práci nemůže dělat, která byla s 8 hodinovým úvazkem a bude chtít po nemoci čerpat dovolenou, tak jestli jí může čerpat ještě na původní pozici 8hodin, anebo musí mít už novou pozici na méně hodin s kratším úvazkem, přestože čerpá dovolenou

• 17. 8. 2017 14:36

all (neregistrovaný)

Já bych dala dovolenou na stejné pozici, beru to tak, že kdybyste dávali výpověď z důvodu dlouhodobé ztráty zdravotní způsobilosti a neměli pro něj jinou práci, byl by doma na překážkách na straně zaměstnavatele a placen průměrem ze stávající funkce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).