Re: nevyčerpaná dovolená
Není stanoveno, kolik hodin denně může invalida odpracovat. To záleží na jeho posouzení a na tom, zda závodní lékař sám stanoví nějaké omezení, doporučení. Dovolenou bude čerpat tolika hodinami denně, kolik bude činit aktuální úvazek v den čerpání ŘD.
děkuji a ještě poprosím o radu, lze pokud při ukončení neschopenky donese rovnou papír o tom že pozbyl zdravotní způsobilost, aby hned následující den po ukončení neschopnosti čerpal dovolenou na 8 hodin, které měl v pracovním úvazku na pracovní pozici, kterou už nesmí vykonávat, nebo následující den když si vezme dovolenou, už musí mít změněnou pracovní pozici se zkráceným úvazkem a tím čerpání dovolené bude mít na méně hodin
doufám, že je to srozumitelné děkuji
Už jsem vám to napsala : Dovolenou bude čerpat tolika hodinami denně, kolik bude činit aktuální úvazek v den čerpání ŘD.
děkuji to jsem pochopila, ale teď mi šlo o to jestli když mi dá papír, že už tu práci nemůže dělat, která byla s 8 hodinovým úvazkem a bude chtít po nemoci čerpat dovolenou, tak jestli jí může čerpat ještě na původní pozici 8hodin, anebo musí mít už novou pozici na méně hodin s kratším úvazkem, přestože čerpá dovolenou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 8. 2017 11:10
Dobrý den, prosím o radu zaměstnanec má smlouvu na 8hodin denně a dlouhodobě je nemocný, nyní si vyřídil invalidní důchod 2stupně, bude mu ukončena neschopenka a vypadá to, že s vedení se domluví na jiné práci, protože na tuto pozici, kterou vykonával pozbyl dlouhodobě zdravotní způsobilost, na kolik hodin při 2 stupni invalidity se smí pracovat? a pokud si bude vybírat dovolenou bude se mu platit 8 hodin nebo pouze už tolik hodin denně co bude mít ten zkrácený úvazek?
děkuji moc za případné rady