Re: Likvidace prošlých zásob
dekuji, no ja si nejsem jista zda by v tomto pripade, po expiraci, kdy už nejde prodavat dal, bude stačit pouze protokol z firmy naší, ze jsme zlikvidovali ? Zakopeme na zahrade nebo spalime ... :)
Myslíte, že to bude ok ? jedna se o likvidaci v nakupu kolem 60 tis. kč...
opakuji - musíte doložit řádnou likvidaci. pokud vyhodíte do popelnice, spálíte, zakopete, nejen že porušíte mnoho dalších předpisů, za které můžete zvlášť v případě svinstev v podobě potravinových doplňků dostat obrovské pokuty, tak navíc bude mít fú oprávněnou pochybnost, že k likvidaci, navíc v souladu se všemi právními předpisy, opravdu došlo.
u expirace se taky může zkoumat, jestli jste na tom neměli vinu vy - koupě těsně před expirací, nebo ohromného množství apod.
už to potvrdily v pár případech i soudy. ale jde o opravdu výrazně velké objemy zboží, nákupy, které pro ekonomicky smýšlející společnost jsou nesmyslné. nebo krátce před expirací (expirace cca tři roky např., a koupě zboží řádově týdny před...)
tady v tomto případě by spíš zasloužili pokuty o nakládání s odpadem, a ty jsou násobně větší, než případné doměrky.
Dobrý den, dekuji za nárzory, ale ja potřebuji zlikvidovat co nejrychleji a nejlevneji, jsme rodinna firma a mini eshop.Zboží po expiraci určitě není závadné, jedná se o sušené plody a je to ok. Co kdybychom vyprodali za např. za 10% cenu ? mame odběratele....
je to minimální doba použitelnosti,
ted jsem volala na hygienu a ze mám zavolat v pondeli, že mi sdeli, zda u potravinového doplnku lze nebo ne...., ale pan z obchodu rikal, ze by nemel u tohoto druhu zbozi problem s prodejem po datu min. spotreby.., ze to tam tak ma casto u jinych produktu...
necham na pondeli co mi sdeli na hygiene, dekuji moc vsem
je to minimální doba použitelnosti,
ted jsem volala na hygienu a ze mám zavolat v pondeli, že mi sdeli, zda u potravinového doplnku lze nebo ne...., ale pan z obchodu rikal, ze by nemel u tohoto druhu zbozi problem s prodejem po datu min. spotreby.., ze to tam tak ma casto u jinych produktu...
necham na pondeli co mi sdeli na hygiene, dekuji moc vsem
např. po projití doby použitelnosti musí být potravina stažena z tržní sítě a o jejím dalším nakládání (např.likvidaci, přepracování, zkrmení aj.) rozhodnou orgány hygienické služby Ministerstva zdravotnictví nebo u potravin živočišného původu orgány veterinární správy. Po uplynutí data minimální trvanlivosti lze potravinu dále prodávat za podmínky, že je zdravotně nezávadná a v prodejně je odděleně umístěna a označena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 8. 2017 11:29
Dobrý den,
mam prosibicku. Prodáváme potravinové doplnky, které dovázíme z japonska. jsme plátci dph.
mame jeden druh doplnku, kde skončila expirace, ale máme jich jeste spoustu na sklade. Dotaz zni, pokud bych zlikvidovala sama, odepsala v nakupni cene Nedanove. Lze tak ? bude se zde řešit i nejak odvod DPH ?????