Re: peněžitá pomoc a nemocenská - překry
Asi máte pravdu, ale já to z toho nezjistím, o jakou nemoc šlo.
Navíc si paní nevypsala, kdy nstupuje na PPM. 6 až 8 týdnů před porodem v tomto případě tedy asi odpadá, měla by tam tedy mít datum 16.8. ? To asi jedině zkonzultovat s lékařem ? Děkuji Majda
nemoc měla ovšem už skoro od počátku těhotenství bez přerušení. Na PPM by nárok mít měla, byla zaměstnána od dubna 2016 a nemoc započala v únoru 2017 a ukončila v srpnu 2017. Ale rodila počátkem července a ukončení neschopenky až v půli srpna ??
Dobrý den
paní pracovala od dubna 2016 u nás.
Na nemocenku nastoupila v únoru 2017. Nárok na PPM by tedy mít měla. Přinesla ukončení DPN k 15.8.17 a žádost o PPM bez uvedení data, od kdy žádá a s datem předpokládaného porodu 25.6.17. Rodila 3.7. Nemoc byla bez přerušení. Pokud je to nemoc v souvislosti s porodem, tak by jí přece lékařka ukončila DPN a poté znovu obnovila ? Jsem z toho jelen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 8. 2017 12:03
Dobrý den
prosím o radu. Zaměstnankyně - nemoc v ochranné lhůtě, přinesla ukočení DPN k 15.8.17. K tomu přinesla i žádost o PPM, s datem předpokládaného porodu už 25.6.17 /rodila 3.7.)
Překrývala by se tak nemocenská a PPM, podle mě to nelze.
To bude zřejmě chyba lékaře, že měl ukončit DPN 6-8 týdnů před porodem ?
Děkuji Majda P.