Evidence osob se zdrav.postižením

• (neregistrovaný)

18. 8. 2017 8:26

Dobrý den, prosím vás o zkušenosti, jakým způsobem vedete evidenci zaměstnávaných osob se zdravotním postižením, podle § 80 zákona o zaměstnanosti. Jde mi o naplnění "evidence obsahuje údaje o důvodu, na základě kterého byla uznána osobou se zdravotním postižením". V osobním spise mám založenu kopii "rozhodnutí", ale pořád si nejsem jistá, jak to uvést v té evidenci. A také jak to děláte, když dotyčný pracovník odejde ? Jde mi o tu zatracenou ochranu dat .
    Já jsem vždy měla jen seznam lidí s uvedením data od kdy měli přiznán určitý druh důchodu nebo zdrav. znevýhodnění, ale prý to tak nestačí. Tak bych chtěla znát vaše postupy a zkušenosti. Díky moc a hezký den všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 8. 2017 9:06

jasná. (neregistrovaný)

Re: Evidence osob se zdrav.postižením
      Mám seznam zaměstnanců se zdravotním postižení, uvedeno rodné číslo, bydliště, datum přiznání ID nebo invalidity, datum nástupu do zaměstnání a datum ukončení PP. A založené kopie rozhodnutí.

• 18. 8. 2017 9:46

all (neregistrovaný)

Paní Jasná, moc děkuji. Takže vám v evidenci vlastně pořád zůstávají i ti, kteří odešli. To mi zas právě nepřijde v souladu s tou ochranou dat, kdy nemáte mít údaje, jestliže pomine účel, pro které je potřebujete. Kopii v osobním spise ano, ale údaje o zaměstnanci v této evidenci i když už tam nepracuje ? Už z té ochrany dat fakt magořím.

• 18. 8. 2017 10:12

jasná. (neregistrovaný)

Každým rokem děláme nový seznam, takže lidé, kteří během předcházejícího roku ukončili PP, již na seznamu nejsou.
      A teď mě napadá, my uvádíme pouze zaměstnance na PP, ale ne dohody. A neměli by být uvedeni i dohodáři?

• 18. 8. 2017 10:31

all (neregistrovaný)

No, ještě to tak ! Já teď řeším tu ochranu dat, tak pro změnu, se snažím všech seznamů a evidencí zbavit. Při kontrolách zatím vždy chtěli kopii z osobního spisu, ne evidence. Nechápu proč nikdy nemůže být jasně dané CO se vlastně po nás chce. Člověk ať se snaží jak chce, nikdy neví jestli to má správně nebo ne. Líp jsou na tom lidi, kteří si s tím hlavu nelámou, nějak udělají, ono to nějak dopadne. Většinou při kontrolách na tom ani nejsou o moc hůř. Jen mají klidnější život. Ale tohle se už asi nenaučím. Furt zkoumám dokola, jestli je to tak nebo má být onak. Ach jo.

• 18. 8. 2017 10:16

Kara

Mám to jako paní Jasná. Zatím jsem nepřišla na způsob, jak to jinak dělat. Mileráda se všech těch papírů zbavím, když mně někdo řekne, jak jinak prokázat nárok kontrole, která přijde, až už tam ti zaměstnanci nepracují (a to se netýká jen zdravotně postižených, ale i nároků na zvýhodnění apod.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).