Dovoz zboží a doměření DPH

• (neregistrovaný)

21. 8. 2017 15:00

Poprosím o pomoc s řešením následujícím případem. S dovozem se setkávám prvně a i přestože jsem hledala v zákoně i na internetu, tak si nejsem jistá s postupem.
    Z Číny jsme pořídili zboží v hodnotě 6 788,40EUR (částka na faktuře) + jsme obdrželi reklamní věci v hodnotě 240EUR. Základem pro clo bylo tedy zboží v hodnotě 7 028,40EUR.
    Pro přepočet pro účely DPH použiji kurz uvedený v JSD - ale nyní si nejsem jistá z jaké hodnoty budu DPH počítat.

Dále pak na JSD mám vyčíslené CLO a DPH nevybraná CÚ.
    Je pro mě informace o nevybraném DPH směrodatná - je to částka která by měla odpovídat samovyměření? Pokud ano, mám další problém. Jednak tam počítají s částkou vč. reklamních předmětů (7028,40EUR) ale kromě cla je tam vyčíslená doprava, která nás ve finále také stále méně.

Snad jste se s tím někdy někdo setkal a dokážete mi poradit. Předem děkuji a přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 8. 2017 14:32

Martina S. (neregistrovaný)

Re: Dovoz zboží a doměření DPH
      Pokud odvedu DPH z faktury za zboží (kurz na JSD), dopravy a cla budu postupovat správně? Nebo musím odvést DPH vyčíslené na JSD (text na platebním výměru: DPH nevybraná CÚ).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).