Re: Převod polovic bytu na byvaleho muže
Moc tomu nerozumím. Takže máte společný byt a jste rozvedený. Manžel vám chce dát nějaké peníze. Proč?
Jde o rozdělení společného majetku? Pokud se dělíte o byt společně nabytý, tak nemůžete něco dávat darovací smlouvou.
Půlka je vaše a vy mu jí prodáte za půlku odhadní ceny, kterou si necháte udělat. Pokud bude nízká nemusíte na to přistoupit a můžete žádat půlku z tržní ceny. Radila bych vám navštívit advokáta, který s vámi vše vyřeší. Mohla by jste přijít o dost peněz. Jde o sepsání kupní smlouvy, která se dá na kastr. úřad a pak se platí daň z příjmu na FÚ (ten kdo získal peníze)
Re: Převod polovic bytu na byvaleho muže
No, mě právník doporučil toto, po zaplacení peněz od býv. manžela jít s vypoř.smlouvou na katastr a oni podle ní zapíšou, že majitelem se stává pouze jeden z manželů. Nevidím v tom žádný problém. Platí se nějaká pětistovka za zapsání, ale to ať si pořeší býv. manžel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 10. 2005 20:28
Dobrý večer,
ráda bych radu,jak nejlepe přepsat polovic bytu na meho byvaleho manžela.
Byt je ve vlastnictví mém a mého bývaleno muže.Rozvod proběhl v roce 2001. Nyní mi chce dát ještě nejaké peníze a už bych ráda byt přepsala na nej, at ne¨mame vůči sobě žádné závazky. Můžete mi poradit, co je vše potřeba? Jakou smlouvu? Co je potřeba na katastr? A jak s finančním úřadem?
Předem moc děkuji za rady.
Pěkný večer P.