Re: Mateřská a dovolená
Pokud požádáte o čerpání dovolené tak, aby navazovala na MD, měla byste nárok na 2/12 za 42 odpracovaných dnů. Jestli vám zbyde ještě dovolená za rok 2017, tak se do 60 odpracovaných dnů započítá i tato čerpaná dovolená, takže by vám to na celoroční nárok mohlo vyjít. Nástup na PPM je 6 až 8 týdnů před předpokládaným datem porodu, takže se třeba můžete ještě rozhodnout pro jiný nástup na PPM.
Ano, takže když posunu nástup na 13.9. , tak mi skutečně vznikne nárok na celoroční dovolenou ? Mám to spočítané dobře ?
Z letošního roku mi ještě zbývá 5 dnů dovolené , ale ještě nevím kdy si ji vezmu ... takže pokud bych si ji nechala na další rok, tak můžu odpracovat o těch pět dní méně ?
A mohu se ještě zeptat na těch 42 dnů ? to se počítají jen dny za celé odpracované měsíce ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 8. 2017 14:43
Dobrý den, můžete mi prosím poradit ? Jdu v září na mateřskou , nástup mám 4.9.2017 . Myslím si správně, že pokud 28. týdnů mi končí 18.3.2017 a protože do tohoto data "odpracuji" jen 54 pracovních, tak mi nevznikne nárok na dovolenou za rok 2018. Ale pokud bych šla až 13.9. aby mi vyšlo 60 pracovnich dni , tak dovolenou mít budu ? Děkuji za rady