Re: DE - nemám podnikatelský účet
Jedine reseni, je, ze si budete platby prevadet do pokladny.
Jine reseni s uctem manzelky asi nevymyslite. Stejne musite platby z uctu manzelky prevadet do pokladny nebo snad taky z jejiho uctu platite firmeni veci? Pokud ano, tak Vam doporucuji urychlene zalozit svuj firemni ucet.
*** Podnikatelský mít nemusíte ale měl by to být účet alespoň na Vaše jméno ***
Teda já bych si ten účet zařídila. Vedete DE na počítači. Doklady mají být zaúčtovány dle datumu. To chcete dávat do výdajů platby zdr. a soc. poj. jednou ročně až když vám to úřady odsouhlasí, že jste je uhradil? To dělají jednou ročně po zaslání přehledů. Pokud někdo radí, že máte platby z účtu převést do pokladny, tak to nechápu. Někomu zaplatíte přes účet ženy. A pak si dáte do pokladny výdajový doklad a ten budete mít potvrzen od koho? Pokud něco platím v hotovosti tak chci mít doklad, že ty peníze přijali a ten si dám do pokladny. Až přijde kontrola z FÚ tak vytáhnete poklanu a banku vaší ženy a budete vysvětlovat a hledat. To bude mít úřednice radost jak jste to vyřešil šikovně a jí přidělal práci.
xxxxxxxxx
Zkuste to ještě přes nepeněžní deník, nejsem teď u svého počítače, kde mám Pohodu, ale určitě to jde jako zvyšující - snižující položky, nebo tak nějak. Moc nepeněžní deník nepoužívám, ale určitě to jde. Když tak se na to podívám někdy odpoledne - anebo nějaký jiný Pohodář. Zdravím.
Uvědomte si, že vedete DE v programu, který to meumí.
Program umí Peněžní deník JÚ v celém rozsahu ale vy používejte pouze pokladnu.
Kopie výpisu z účtu vaší manželky bude při případné kontrole sloužit stejně jako paragon z obchodu =
doklad o zaplacení (provedené platbě) na účet dodavatele,
který je vyznačen na výpisu z účtu. Z toho také vyplývá, že je
jedno, používáte-li nepodnikatelský účet váš nebo kohokoliv jiného. Funguje to na stejném principu jako platba směnkou
nebo postoupenou pohledávkou. Pokud chcete použít
"nepeněžní deník" (požívaný především pro zápočty), také vám
v tom nic nebrání. jenom oddělíte tok hotových peněz od
ostatních plateb dle § 7b/1/a. Od nePohodář, ale v pohodě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 10. 2005 15:22
Vedu si DE a nemám podnikatelský účet. Faktury si nechávám platit na účet manželky, jak toto budu evidovat? Vedu to v Pohodě a nevím co stím. Jestli v pokladně nebo v bance, to by mi ale nesouhlasil zůstatek. Prosím poraďte mi, Honza.