Re: špatně spočítaná exekuce - HELIOS
Dnes je pozdě. Že má exekuci na mzdu věděla - muselo jí to příjít domů. Takže se o doložení vyživovaných osob měla starat dřív. Výplaty máte hotové a postupovala jste podle skutečností, známých ve chvíli zpracování. Není co řešit.
Já jsem tedy v minulosti postupovala také tak, srazila jsem exekuci jen podle toho, co jsem měla doloženo a začala jsem započítávat vyživované osoby až když mi je zaměstnanec doložil, žádné zpětné opravy. Ale protože nejsem specializací mzdová účetní, nebyla jsem si na 100% jistá, že to dělám dobře.
Mohu se, prosím, zeptat, jakým způsobem má vlastně zaměstnanec dokazovat počet vyživovaných osob? Nemohu to nikde najít. Jeden zam. mi uvedl 2 vyživované děti a když jsem chtěla nějaké rozhodnutí o výživném nebo dohodu, tak mi donesl jen jeden rodný list, ve druhém prý není ani zapsán, údajně platí na obě, hotově a dohodu ztratil... Děkuji předem, omlouvám se, že místo abych poradila, ještě otravuji...
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
25. 8. 2017 14:14
Dobrý den, zaměstnankyně mi nedonesla žádné podklady k exekuce tj. doklady na 2 vyživované osoby, tudíž jsem jí je tam ani nedala a exekuční srážka byla tudíž spočítaná špatně. Exekuce byla zatím jen deponovaná. Zaměstnankyně požaduje opětovné spočítání exekuce a doplacení rozdílu. Když jí tento rozdíl doplatím, jak to prosím upravím v programu. Protože když by odešla a já jí vytisknu zápočtový list, tak už jsou tam špatně uvedené částky, které jsem jí strhla. Děkuji.