Re: Převod nemovitosti
Máte-li byt v podílovém spoluvlastnictví s bývalým manželem, můžete buď mu svoji 1/2 bytu prodat kupní smlouvou, nebo s ním uzavřít smlouvu o zručení a vypořádaní podílového spoluvlastnictví. Obě smlouvy se vkládanjí do katastru a jsou předmětem daně (min. z převodu nemovitosti). Navštivte erudovaného právníka (nikoliv Realitní Kancelář !!!).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 10. 2005 21:03
Dobrý večer,
ráda bych radu,jak nejlepe přepsat polovic bytu na meho byvaleho manžela.
Byt je ve vlastnictví mém a mého bývaleno muže.Rozvod proběhl v roce 2001. Nyní mi chce dát ještě nějakou finanční hotovost a už bych ráda byt přepsala na nej, at nemame vůči sobě žádné závazky. Můžete mi poradit, co je vše potřeba? Jakou smlouvou to máme řešit? Co je potřeba na katastr? A jak s finančním úřadem?
Předem moc děkuji za rady.
Pěkný večer P.