Re: přestávka v práci
Napracovišti jsou kuřáci, nejdřív nám zakázali pobývat tuto dobu venku před kantýnou. koho přistihnou postich 1000 kč.
Pak jsme chodili do buňky kde je umývadlo , ventylákor a lepší ovzduší než ve svačinárňe kde vedou okna do provozu a tím se svačinárna větrá. Při pobytu v buňce jsme hráli karty /prší/ zakázal nám přístup a zdělil nám ženám skráti odměny o 1000 kč. Za příchod o 7 min. později a je vybaven automatickým hlidanim avypinánim -300 kč.
S tím pobytem před kantýnou nemají pravdu, je to taková nesmyslná šikana. S tou buňkou to nemohu posoudit, záleží jestli je zaměstnancům přístupná nebo ne. Pokud ano, je Vaší věcí, jakým způsobem odpočíváte (karty).
Tak teď nevím, zda Vy jste ten kuřák, který si stěžuje, že nemůže kouřit před kantýnou nebo v buňce, nebo zda jste ten nekuřák, který před těmi kuřáky utíká před kantýnu nebo do buňky. Pokud jste kuřák, tak musím říct, že zaměstnavatel má právo ve všech prostorách zakázat kouření. A má nejen právo, ale i povinnost zakázat kouření tam, kde se pohybují i nekuřáci. Pokud jste ten nekuřák, tak se toho můžete dožadovat.
Jestli o přestávce spíte, jíte nebo hrajete karty, je Vaše věc. Ale musíte samozřejmě dodržovat čas přestávky a čas pracovní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 10. 2005 21:09
může mi nadřízeny nařídit kde a co mám dělat o přestávce,