Re: ojeté auto na soc. příspěvek
Už jsme taky takhle auta prodávali a u ojetých osobních není možné DPH odečíst. Ani kdyby to byl vůz autobazaru /a ne v komisi/, když účtuje DPH ve zvláštním režimu, tak to prostě nejde. U nových by to šlo, ale příspěvek je většinou kolem 90.000 a za to nové nepořídíte.
Re: ojeté auto na soc. příspěvek
Dnes už má bílé, u starých žluté zůstaly. Šlo by to, ale ještě by museli najít takové auto, které by se jim zároveň hodilo a vešlo se do ceny. Takových s přepážkou moc není. Další věc je, že můžou zjistit, že po odpočtu DPH stojí stejně jako jiné osobní. Nebo že tato auta, většinou firemní, mají hodně najeto a jsou dost vybydlená, můžou mít zaslepená zadní okna. Já bych DPH neřešila a v ceně, co poskytují příspěvek, bych se snažila si vybrat co nejlépe s ohledem na druh postižení.
Zkuste se kouknout na www.cars.cz /našla jsem např. Číslo inzerátu: 11159899364753631/ nebo www.tipcars.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
31. 10. 2005 8:49
Dobrý den,
jako invalida mám nárok na příspěvek na zakoupení os. automobilu, zároveň i na odpočet DPH. Platí odpočet i na ojeté auta? na nové nemám ani s příspěvkem. V bazaru nevěděli co s tím.
Děkuji.