Re: Vystavení faktury bez živnost. listu
Nejsem přímo odborník, ale trochu s tím dělám. Dohoda o provedení práce může být uzavřena i ústně. Musíte ale odpracovat maximálně 100 hodin/ročně. Do 5000 Kč je daň 15%. Jinak platí, že veškeré ostatní příjmy (sběr borůvek apod.?) se daní nad 10.000Kč. Snad vám poradí někdo školený, nevím jak je to přímo v zákoně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
31. 10. 2005 10:03
Dobrý den všem, potřebovala bych vědět, zda je možno vystavit fakturu za provedenou práci - řekněme technickou pomoc, i když nemám živnostenský list, jsem v domácnosti a jedná se o jednorázový příjem. Vím, že je možno podepsat i tzv. Dohodu o provedení práce, ale slyšela jsem i o této možnosti. Neví někdo něco podrobněji? Nebo ve kterém zákoně bych to našla?
Dík moc za odpověď.