Re: výplata za pracovní úraz po skončení
do tiskopisu pro pojišťovnu napište,ať odškodní a vyplatí přímo zaměstnanci, tím se vyhnete dalším problémům,oni mu zašlou přímo odškodnění, pojišťovna zdaní,pošle vám i jemu vyrozumívací dopis o částce odškodnění,výši daně...a to,zda to dodá při roč.vyúčt.daní v roce 2006 je jeho problém..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
31. 10. 2005 11:16
Prosím poraďte. Náš zaměstnanec měl pracovní úraz - autonehoda bez jeho zavinění, ale policie pořád šetří viníka ,tak se to táhne od února tohoto roku. Se zaměstnancem byl ukončen pracovní poměr a až teprv po něm jsme získali potřebné dokumenty k výpočtu náhrady a bolestného. V poslední výplatě to tudíž neměl započteno.
Jak mám nyní proplatit náhradu a bolestné, když on musí náhradu zdanit?
Mám vše vyplatit např. hotově. A potom mu dát dodatečně ještě jedno potvrzení o příjmech? A k jakému datu? Kdy byl u nás ještě zaměstnán? A on by si tedy musel dát sám daňové přiznání za rok 2005?
Pokud máte jiné řešení prosím poraďte.
Předem moc děkuji