Re: DOHODA O PROVEDENÍ PRÁCE
xxxxxxxxxxx
Pravděpodobně ta Vaše DPP má spíš charakter řádného pracovního poměru, případně dohody o prac. činnosti. DPP by měla být spíš stanovena na konkrétní pracovní úkol, nikoliv tak obšírně, jako je výkon práce automechanika. Docela se divím, že Vám to Vaše OSSZ nenapadla - jednou se mi podařilo nenapsat do DPP sjednanou odměnu v celkové výši, nýbrž jako hodinovou sazbu a měla jsem značné problémy, i když se mi z toho podařilo "vybruslit".
Re: DOHODA O PROVEDENÍ PRÁCE
xxxxxxxxxx
Zkuste se podívat tady na šablonu DPP, třeba Vás inspiruje. Já občas píšu takové úkoly, jako např. natírání střechy ( to bylo u bývalého zaměstnavatele), .... oprava obkladů v provozovně ... nebo.... čištění kotle .....údržba zábradlí .... no, jsou to bláboly, ale funguje to ... ale to je momentálně jenom ve vztahu k OSSZ, nevím, pokud zaměstnanec souhlasil, že je to DPP, tak by se nyní neměl divit, že mu nebylo sraženo pojistné - ale to je spíš pro někoho, kdo dělá mzdy více "do hloubky".
PROSÍM NĚKOHO Z ODBORNÍKU NA MZDY-SPĚCHÁ
>>>>Dobrý den, prosím o radu. Teď mi právě zase rozštípl
>>>>náš zaměstnanec. Jsme autoservis - pracoval u nás na
>>>>dohodu o provedení práce a měl uvedeno ve smlouvě
>>>>sjednaná práce automechanik. Teď najednou přišel s
>>>>tím,
>>>>jestli jsme za něho platili zdr. a soc. poj. Načež
>>>>jsem mu
>>>>odvětila, že u DPP se poj. neodvádí. Opět mě
>>>>upozornil,že jelikož jsme autoservis a ve smlouvě měl
>>>>automechanik tak by se pojištění mělo odvádět. Může
>>>>mi
>>>>prosím
>>>>někdo poradit. Do dnešního dne jsme měli několik
>>>>zaměstnanců na stejnou DPP, proběhlo několik kontrol
>>>>OSSZ a
>>>>vše bez problémů. Děkuji mnohokrát.
>>>xxxxxxxxxxx
Re: PROSÍM NĚKOHO Z ODBORNÍKU NA MZDY-SP
Já bych řekla, že tato formulace by mohla splňovat podmínky pro uzavření DOPP. Pokud to takto bylo sjednáno jako provedení úkolu - provedení prací automechanika, a ne jako nějaká dlouhodobější pravidelně se opakující činnost, tak je to DOPP a z ní se pojištění neodvádí.
Paní Jiřko, to jsem ráda, že jste se ozvala právě Vy :-) jako ta správná odbornice! Já bych se ještě chtěla zeptat, jak měli tu smlouvu/dohodu přesně nazvanou. Pokud tam měli napsáno, že je to dohoda o provedení práce, tak by to mělo být OK. Pokud nadpis zněl "Pracovní smlouva" nebo tak nějak, mohlo dojít k nedorozumění ohledně toho zdrav. a soc.poj. Může to být šikovný automechanik, ale v paragrafech se nemusí vyznat...
Jasně. Předpokládám, že když píší o DOPP, tak že to taky jako DOPP měli nazvané. A jestli to ujednání o provedení úkolu bylo sepsáno tak jak jak má být a on ten úkol tak provedl, nemůže se domáhat, aby za něj hradili pojistné.
Akorát ta formulace :sjednaná práce - automechanik - se mně nelíbí. Tam má být přesněji, jaký úkol má provést.
Děkuji moc za ohlasy. Název této dohody byl DOHODA O PROVEDENÍ PRÁCE a celkem byla na 12 dní po 8 hod. a celkem si u nás vydělal 7500,-- hrubého (z toho byla odvedena pouze daň). Tato brigáda byla jednorázová a více již se neopakovala. A co by tedy bylo lepší uvést do sjednané práce - již jsem to uváděla výše - např. pomocné práce v autoservisu? Děkuji mnohokrát za pomoc. Omlouvám se nevšimla jsem si, že celou dobu píšu jako anonymní. Sonička
DOPLNĚNÍ ÚDAJŮ DPP
Děkuji moc za ohlasy. Název této dohody byl DOHODA O
PROVEDENÍ PRÁCE a celkem byla na 12 dní po 8 hod. a
celkem si u nás vydělal 7500,-- hrubého (z toho byla
odvedena pouze daň). Tato brigáda byla jednorázová a více
již se neopakovala. A co by tedy bylo lepší uvést do
sjednané práce - již jsem to uváděla výše - např.
pomocné práce v autoservisu? Děkuji mnohokrát za pomoc.
Omlouvám se nevšimla jsem si, že celou dobu píšu jako
anonymní. Sonička
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
31. 10. 2005 12:18
Dobrý den, prosím o radu. Teď mi právě zase rozštípl náš zaměstnanec. Jsme autoservis - pracoval u nás na dohodu o provedení práce a měl uvedeno ve smlouvě sjednaná práce automechanik. Teď najednou přišel s tím, jestli jsme za něho platili zdr. a soc. poj. Načež jsem mu odvětila, že u DPP se poj. neodvádí. Opět mě upozornil,že jelikož jsme autoservis a ve smlouvě měl automechanik tak by se pojištění mělo odvádět. Může mi prosím někdo poradit. Do dnešního dne jsme měli několik zaměstnanců na stejnou DPP, proběhlo několik kontrol OSSZ a vše bez problémů. Děkuji mnohokrát.