Re: PN v měsíci nástupu
VZ pro výpočet nemocenské bude hrubá mzda za odpracovanou dobu, tj. 3.10. a 30.10. Ze součtu těchto částek vypočítáte nemocenskou. Mimochodem - opravdu nastoupil 30.10.? To byla totiž neděle. Pak mne napadá, jaký má fond pracovní doby? Pracuje i o víkendu?
A částka souhlasí? Podívejte se, zda v programu nehraje nějakou roli svátek 28.10. Samozřejmě by neměl, neboť i tento den měl pracovník nemocenskou.
mám zadaný den nástupu 3.10.
nepřítomnost 4.10.-30.10. tzn. odpracoval 2dny
VZ 952,- mi program dělí 3 dny a já myslím, že to mají být jen 2dny, protože i přes svátek má neschopenku.
Money zřejmě tyto "zvláštní" PN neřeší dobře. I při neschopnosti v měsíci nástupu ale rozhodném období delší než 6dní dělá chybu a bere vyměřovací základ jen do dne před PN a ne až do konce měsíce.
zkontrolujte si, že po zadání nemocenských na první záložce kde zadáváte počítáte vlastně hrubou mzdu máte vlevo nahoře v nemocenských započteno správně pracovní dny - teď si uvědomuji, že jsem měla podobný problém min.měsíc - v nepřítomnosti jsem zadala svátek v době nemoci, tím se mi na první list nenačetl do náhrad ale musela jsem opravovat počet pracovních dní u nemoci, nepřipočetl...ten den
>>>>>Zaměstnanec nastoupil 3.10.05. Onemocněl hned 4.10. a
>>>>>nastoupil 30.10. Tzn. pracoval 2dny a mzda měsíční 10
>>>>>000,- Můžete mi, prosím, poradit jaké budou nem.
>>>>>dávky? Nejsem si jistá, zda mi MOney počítá správně.
>>>>>Děkuji.
>>>>
>>>>jak máte zadáno v "nepřítomnostech" a jaký datum
>>>>nástupu do zaměstnání a doby "nepřítomností z důvodu
>>>>nemoci"?
>>>
>>>mám zadaný den nástupu 3.10.
>>>nepřítomnost 4.10.-30.10. tzn. odpracoval 2dny
>>>VZ 952,- mi program dělí 3 dny a já myslím, že to
>>>mají být jen 2dny, protože i přes svátek má
>>>neschopenku.
>>>Money zřejmě tyto "zvláštní" PN neřeší dobře. I při
>>>neschopnosti v měsíci nástupu ale rozhodném období
>>>delší
>>>než 6dní dělá chybu a bere vyměřovací základ jen do
>>>dne před PN a ne až do konce měsíce.
>>zkontrolujte si, že po zadání nemocenských na první
>>záložce kde zadáváte počítáte vlastně hrubou mzdu
>>máte
>>vlevo nahoře v nemocenských započteno správně
>>pracovní
>>dny - teď si uvědomuji, že jsem měla podobný problém
>>min.měsíc - v nepřítomnosti jsem zadala svátek v době
>>nemoci, tím se mi na první list nenačetl do náhrad
>>ale
>>musela jsem opravovat počet pracovních dní u nemoci,
>>nepřipočetl...ten den
Máte pravdu! Program ten jeden den svátku z doby nemoci někde "ztratí"! Musí se to opravit ručně. Ale při té opravě změní počet odpracovaných dní, takže se to musí opravit i tam,aby to vyšlo. Děkuji moc za pomoc.
>
>ale i tak si myslím,že toto je případ nemocenské do 6
>kal.dnů,kde je jiný způsob výpočtu nemocenské - měl by
>být výdělek za jeden den dělen jedním dnem -
>tzn.vym.základ by měl být za 3.10.2005..
To ne. Při nemoci vzniklé v kalendářním měsíci kdy nastoupil, je rozhodným obdobím doba od nástupu do konce tohoto měsíce.
Při rozhodném období menším než 6dnů se ale za dny omluvené nepřítomnosti v práce považují i dny pracovního klidu (ale to není tento případ)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 11. 2005 8:14
Zaměstnanec nastoupil 3.10.05. Onemocněl hned 4.10. a nastoupil 30.10. Tzn. pracoval 2dny a mzda měsíční 10 000,- Můžete mi, prosím, poradit jaké budou nem. dávky? Nejsem si jistá, zda mi MOney počítá správně. Děkuji.